Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

San Franciscos müüakse maja murdosa turuhinna eest, kuid asjal on üks veider konks

Copy
Poolmuidu hinnaga maja San Fransiscos.
Poolmuidu hinnaga maja San Fransiscos. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

San Francisco linn on tuntud ülikallite kinnisvarahindade poolest, mille tõttu olid sealsed elanikud lausa šokeeritud, kui avastasid, et nende linnas müüakse tervet maja 488 000 dollari eest. Kuid nagu selliste asjadega ikka, on pakkumise juures üks veider konks.

Kolme magamistoa ja kahe vannitoaga maja vahetab omanikku vähem kui poole miljoni dollari eest, samas kui naabruskonnas olevate sarnaste kodude hinnad algavad vähemalt miljonist. Konks seisneb selles, et uus omanik võib majja sisse kolida alles aastal 2053 ehk alles 29 aasta pärast. 

Müügikuulutuse põhjal selgub, et majas on sees üürnik ning see müüakse koos kehtiva üürilepinguga, mis on linna poolt kaitstud ning ennetähtaegselt seda lõpetada ei saa. 

USA Today pöördus maja müügiga tegeleva kinnisvarafirma Park North Real Estate'i poole, kust selgitati, et üürnikul on tõepoolest õigus majas järgmised 29 aastat elada ning üüri selle aja jooksul tõsta ei tohi. Igakuine üürimakse on 417 dollarit. Lisaks tasub üürnik kõigi kommunaalteenuste eest ise. 

Tagasi üles