NIISKUS HÄVITAB Neid 5 asja ei tohiks vannitoas hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vannitoa niiske keskkond võib hävitada sinna hoiule jäetud esemed.

Ravimid

Toatemperatuuril säilitatavaid ravimeid ei tohiks hoida vannitoas, kuna pakend ja ravim võivad niiskuse käes kahjustuda. Ravimite säilitamisjuhised ja kuupäevamärgistus põhinevad teadusuuringutel. Liiga külm või kuum temperatuur, valgus ja kõrge õhuniiskus võivad ravimi toimet nõrgestada või tugevdada.

Žiletiterad

Karvade eemaldamiseks mõeldud terasid ja raseerijaid tuleks hoida kusagil mujal kui vannitoas. Tootjad soovitavad hoida terasid jahedas ja kuivas kohas. Nii püsib tera kauem töökorras.

Ehted

Paljud inimesed hoiavad ehteid vannitoas. Vannituba ei ole sugugi hea koht ehete hoidmiseks, kuna niiske keskkond võib nende värvust muuta. Hoia väärisehted kuivas ning spetsiaalselt ehetele mõeldud kotis või karbis. 

Kosmeetika

Kord avatud toode ei säili igavesti. Säilitamist mõjutab suuresti ka see, kus ja kuidas kosmeetikat hoitakse. Kosmeetikatooteid ei tohiks hoida liiga soojas või niiskes paigas – eriti vannitoas, kus juhtub olema ka saun. Soe ja niiske hoiukoht suurendab mikroobide kasvu. Samuti võivad lõhnad tuhmuda ja muutuda.

Parfüümid

Parfüümidele ei meeldi niiske ja soe keskkond. Neid on mõttekam hoida näiteks koridoris või magamistoas. Veendu, et need ei oleks otsese päikesevalguse käes, kirjutab Iltalehti.

Tagasi üles