Musta nimekirja kantud Leedu toidutootja alustab Baltikumis puhtalt lehelt

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Leedu toidukaupade kontsern Vičiūnu Group kavatseb säilitada Baltimaades kaubamärgi Viči, kuid muudab selle kujundust, teatas kontserni juhatuse liige Daiņus Matijošaitis.

Leedu ettevõte Vičiūnų Grupė, millele kuulub kaubamärk Viči, arvati aasta algul Venemaa turul tegutsemise jätkamise tõttu sõja rahvusvaheliste sponsorite nimekirja. Alates Venemaa sissetungist Ukrainasse 2022. aasta talvel on Viciunu grupi omanike sõnul üritanud nad oma äridega Venemaal lõpparve teha. Nii sõlmis Viciunai Group müügilepingu Venemaa investeerimisgrupiga Ocean Group, kes omandas ka õiguse kasutada Vici kaubamärki SRÜ riikide territooriumil.

Viči kaubamärk jätkab Venemaa turul oma tegevust.
Viči kaubamärk jätkab Venemaa turul oma tegevust. Foto: Shutterstock

Läti äriuudiste portaalile Verslo žinios antud intervjuus ütles Viči juhatuse liige Daiņus Matijošaitis, et enam kui 20 aastat on Viči kaubamärk püsinud muutumatuna. Venemaal, kus kontserni ettevõtted müüdi koos kaubamärgiga, jääb kaubamärk samaks, samal ajal kui Balti riikides töötatakse välja täiesti uus identiteet, vahendab TVNET.

Ta selgitas, et äritegevuse idapoolsete riikide müügitingimused näevad ette, et ostja ei tohi Viči kaubamärgiga väljapoole venekeelseid turge liikuda.

«Nüüd on meil võimalus kaubamärki aktiivsemalt reklaamida ning selle kuvandit veidi muuta. Me oleme juba loonud uue brändi, kuid me ei ole seda veel kellelegi näidanud,» ütles Matijošaitis.

Matijošaitis ütles aprillis agentuurile BNS antud intervjuus, et kontsern kavatseb Viči brändi Baltikumis ümber kujundada, nii et seda ei seostataks enam idapoolse kaubamärgiga.

Tagasi üles