NÄDALA RESTORAN Siin me oleme!

Britt Rosen
Copy
Muhu Kala Resto & Baari üks vedajaid, peremees Mikk Mägus.
Muhu Kala Resto & Baari üks vedajaid, peremees Mikk Mägus. Foto: Britt Rosen

Võrratu säinaäkis, haugikotletid, praeräimed või- ja rukkirüüs...Kus? Muhu saarel muidugi, hiljuti avatud Muhu Kala Resto & Baaris.

Muidugi on see Muhu saarest kirjutades trafaretne, et mitte öelda äraleierdatud pealkiri, kultusfilmist napsatud kohustuslik kultuslause. Aga mis teha, kui nii ongi! Sest tõepoolest – siin me oleme. Muhu Lõunaranna sadamas, Kala-nimelises suverestos, keset nädalavahetuse vabastavat melu. Ja siin kordub teadmine, kui lähedal võivad teineteisele olla maailma ots ja äär: alles oli hoogne pererahvas Mikk Mägus ja Katrin Perijainen Austraalias nooblites söögikohtades-hotellides tööd rabamas ning nüüd teevad nad säinaäkise suupisteid ja paneerivad rukkijahus räimi Muhus. Väga tore, meie tunneme sellest vaid heameelt.

Muhu Kala Resto & Baar kuulub suvega sama loomulikult ühte nagu Muhu kiviaiad ja torkivad kadakad, kes võõraid kohe ligi ei lase. Sirutad jalad Resto terrassil pikalt välja, vaatad loojangu suunas libisevat päikest, mere vaikset õõtsumist, sadamasse jõudnud paate, Liiva kalapoe fileerija Vesta sünnipäevapeo kohalike seltskonda ja pererahvast, kes viimased lauad väikesest söögisaalist välja kannavad. Kes see ikka ilusa ilmaga sees tahab istuda? Mitte keegi.

Tagasi üles