ALICE IMEDEMAAL Taagepera lossi teemapargilt on raske pilku pöörata!

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy

Lõuna-Eestis asuva Taagepera lossi ainulaadne teemapark on avatud!

Seitsmel hektaril laiuval pargialal on tuhanded lilled, skulptuurid ja installatsioonid. Park jääb külastajatele avatuks septembri keskpaigani.

Lindi vastavatud parki lõikasid läbi pargi rajamise eestvedajad, florist Pille Tiirak, lossipoolne projektijuht Jan Oscar Veidenberg ja Wagenküll Lossispaa juhataja Maris Reimann. Lossi 42-meetrise torni maalis omapäraseks kunstiteoseks kunstnik Helina Toater.

Taagepera peol osales 250 külalist, nende hulgas suur hulk tuntud inimesi erinevatelt elualadelt. Pargivahi rollis oli multitalent Mart Sander. Oma kohalolekuga austasid pidu Evely ja Joakim Helenius, Maris ja Henry Kõrvits, Kelly Sildaru, lauljad Stefan ja Grete Paia, tuntud poliitikud, raadio- ja telesaatejuhid jpt.

Peol hoidis romantilist meeleolu tšellokvartett C-Jam, esines mustlastantsuansambel Maljarka ja salongilikku muusikaelamust pakkus superstaarisaate karastusega Gertu Pabbo.

«Taagepera loss on tõeline Tõrva valla pärl, mille üle oleme kõik väga uhked,» ütles Tõrva vallavanem Helen Elias oma tervituskõnes. «Need, kes unistavad suurelt, inspireerivad ka teisi enda ümber ning loovad positiivse ja edasiviiva energia,» sõnas Elias.

Wagenküll Lossispaa juhataja Maris Reimanni sõnul alustati pargi ehitust juba läinud aastal, mil rajati Eesti suurimad ja uhkeimad purskkaevud, rohealad ning valgustatud pargialleed.

«Sellise suurusega teemapargi rajamine on igale floristile suur väljakutse, võib isegi öelda, et elutöö,» nendib neli kuud pargi loomisse panustanud florist Pille Tiirak. «Tore on näha, et lossipargi hiigelsuurt territooriumi on võimalik kasutada midagi ilusat luues,» sõnas projektijuht Jan Oscar Veidenberg. Alates 28. juunist on park avatud kõigile külalistele. Piletid lilleparki on taskukohased ja parkimine tasuta. Hotellis ööbijatele on võlupargi külastus tasuta ja park on avatud septembri keskpaigani.

Tagasi üles