PEAB PROOVIMA Soome koka nipp viib su varajase kartuli täiesti uuele tasemele (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome restoranipidaja Pekka Terävä teab, mis nipi abil valmib täiuslikust täiuslikum varajane kartul.

Mõni aasta tagasi katsetas põhjanaabrite peakokk ja restoranipidaja Pekka Terävä erinevaid varajase kartuli valmistamisviise. Peakoka eesmärk oli valmistada võimalikult täiuslikku varajast kartulit.

Külm või keev vesi?

2019. aasta kevadel ütles peakokk MTV Uutistele, et soomlased võivad lõpetada vaidluse selle üle, kas varajane kartul tuleb panna külma või keevasse vette. 

«Ei ole vahet, kas see on külm või kuum vesi või kas soola lisatakse ühe või kahe lusika jagu,» räägib Terävä.

Olulisem on Terävä kinnitusel see, mida kartulitega pärast keetmist ette võetakse.

«Olen tähele pannud, et kõige olulisem on see, millises etapis ja kuidas keetmine lõpetatakse. Kui kartulid on enam-vähem valmis ehk al dente, tuleb vesi potist välja valada ning jätta kartulid potti hauduma. Selles etapis tuleb lisada potti või, sool ja till ning alles seejärel panna potile kaas peale. Vaid nii saad parima lõpptulemuse,» lubab Terävä.

Märksõnad

Tagasi üles