VARSTI KA MEIL? IKEA katsetab uudset ostlemise lahendust (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

IKEA teatab, et hakkab Soome kauplustes korraldama vaikseid ostutunde.

Vaikusetundide jooksul vaigistatakse IKEA kauplustes muusika ja reklaami kuulutused. Seesuguste ostutundide eesmärk on pakkuda meeldivamat ostukogemust neile, kes peavad erinevatel põhjustel müra ja ümbritsevaid helisid koormavaks, seisab Ikea pressiteates.

«Usume, et vaiksem ostukeskkond võib paljudele kasulik olla. Mõne jaoks võib ostlemine tiheda liiklusega kauplustes olla ühel või teisel põhjusel eriti keeruline. Loodame, et selle kaudu saame tuua nende klientide igapäevaellu veidi leevendust,» ütleb Ikea Soome võrdõiguslikkuse, mitmekesisuse ja kaasamise juht Catharina Van Den Houwe .

Esimene vaikne ostutund toimub juulis, seejärel hakatakse neid korraldama kõigis Soome IKEA kaubamajades vähemalt korra kuus.

Vaiksed ostutunnid kuulutatakse kaubamajades välja enne nende algust. Kui välja arvata võimalikud turvakuulutused, on kuulutused ja muusika kauplustes pooleteiseks tunniks vaigistatud, kirjutab Iltalehti.

Vaiksed ostutunnid on üpris levinud praktika ka mujal maailmas. Briti toidukaubandusketid Tesco ja Morrisons on juba aastaid praktiseerinud vaikseid ostutunde. Need on välja töötatud koostöös autismiorganisatsioonidega.

Tagasi üles