Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RESTORAN Kiluilu pisikese kiiksuga pizzeria’s

Copy
Jõhvikas ja kilu, puhas põhjamaine ilu.
Jõhvikas ja kilu, puhas põhjamaine ilu. Foto: Margus Haav

Kui Itaalia pitsade puhul kehtib reegel, et «vähem on rohkem», siis Eesti pitsade puhul on selleks külmema kliima talumistasuna suuremast kalorivajadusest tingitud «rohkem on uhkem». Ihamaru pitsad ongi sellised klassikalised Eesti pitsad, põhi paks ja kate rikkalik.

Sellega on nüüd nii, et seda õiget pitsat pole olemas. Asi on ametlik. Õieti on neid õigeid palju ja kõige õigemaid veel rohkem. Iga Itaalia pitsapiirkond peab ennast ja oma stiili parimaks ning vaidlustel pole mõtet. See on küll selge, et kui pitsa peal on ananass, siis see ei ole pitsa.

Napolis sõin kunagi pitsat, mille põhi oli valmistatud spagettidest, see oli ühtlasi Itaalia köögi kvintessents. Napolist ei saa mööda ka Tartus asuvast Ihamaru Pizzast kõneldes, kuna nende pitsad küpsetatakse just sellest linnast toodud Stefano Ferrara pitsaahjus, tainas valmistatakse Itaaliast pärit Caputo jahust ja kaste San Marzano tomatitest.

Tagasi üles