Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Läänest lahku löönud Venemaa esmatarbekaup tuleb edaspidi just sealt

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Varem lääneriikide importkaubast sõltunud Venemaa soojendab suhteid veelgi eraklikuma riigiga.

Venemaa ostab Põhja-Korealt mitmesuguseid kaupu, mida ta varem läänest importis, vahendab TVNET. Nii imporditakse Põhja-Koreast seepi, isikliku hügieeni tooteid ja tualetitarbeid. Sellest annab tunnistust Põhja-Korea Ryongaksani seebitehase taotlus kaubamärgi registreerimiseks Venemaal.

Allikate sõnul kaaluvad Põhja-Korea tootjad ka võimalust tarnida teksaseid, jalanõusid ja kotte. Kuid arvestades selle isoleeritud riigi eripära, on mudelite kättesaadavus äärmiselt piiratud. Nii õmmeldakse näiteks teksasid ainult klassikalise lõikega, rebitud teksaseid või lihtsalt moodsama lõikega pükse Põhja-Korea tehastes ei toodeta.

2017. aastal vastu võetud ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon keelab Põhja-Korea tekstiili ekspordi. Selliste sanktsioonide eesmärk on takistada riigi juurdepääs välisvaluutale, mida saaks kasutada tuumarelvade ja ballistiliste rakettide arendamiseks. Samuti on ÜRO Julgeolekunõukogu keelanud Põhja-Korea tööjõu kasutamise, kuna korealased on kohustatud 70 protsenti teenitud palgast riigile tagasi maksma.

Tagasi üles