Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TURG ELAVNEB Üürikinnisvara soetamine kogub taas hoogu

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Väikeinvestorid on vaikselt kinnisvaraturule tagasi tulemas ning otsivad hea hinnaga kvaliteetseid üürikortereid, kommenteerib turuolukorda ELUM Kinnisvara partner Eveli Lindell.

«Viimaste kuude jooksul on turule saabunud enam neid investoreid, kel on olemas vabad vahendid, mida paigutada üürikinnisvarasse,» selgitab Lindell. «Reeglina nad laenu ei võta ning ei sõltu seega ka kõrgest euriborist. On ka näha, et turule sisenevad tavainimesed, kel suurem investeerimiskogemus veel puudub, kuid sääste, mida investeerida, on.»

Enim huvitavad investoreid väiksemad korterid uues või renoveeritud majas. Väga minevad on korterid, mis on täielikult möbleeritud ning valmis koheselt üüriturule minema.

Eveli Lindelli sõnul ei otsi oma vaba raha paigutavad investorid niiväga enam kõrget üüritootlust, vaid stabiilset rahavoogu ja alternatiivi raha hoiustamisele. Lisaks sellele oodatakse ka vara väärtuse kasvu tulevikuperspektiivis. Reeglina on neil olemas juba mõned investeerimiskorterid ning praegusel kinnisvaraturul nähakse head võimalust oma portfelli suurendamiseks.

«Eelistatud on Tallinna kesklinnas ja selle lähedal asuvad kuni 160 000 eurot maksvad korralikud korterid. Investorid on turuhindadest teadlikud ning valmis tegema ka omapoolseid pakkumisi,» sõnab Lindell.

Kinnisvaraturule on enam saabunud ka nooremaid inimesi, kes soetavad kinnisvara, kuna usuvad Eesti tulevikku ja näevad võimalust kasvatada oma kapitali. «Noorem ostjaskond võtab tihti lisatagatise olemasolul laenu. Eelistatakse ilusaid renoveerituid kortereid, mida saab koheselt kasutusele võtta. Ostetakse neid nii isiklikuks kasutamiseks, pereliikmetele ja üürimiseks,» lisab Eveli Lindell.

Tagasi üles