:format(webp)/nginx/o/2024/07/10/16212864t1h050b.jpg)
Toidupoest koju toodud mustikad tuleb enne söömist ära pesta, kuid kuidas seda kõike efektiivsemalt teha.
Toidupoest koju toodud mustikad tuleb enne söömist ära pesta, kuid kuidas seda kõike efektiivsemalt teha.
Kultuurmustikad on ühed kõige populaarsemad marjad, mida toidupoest koju veetakse, ja seda väga arusaadavatel põhjustel. Mustikad on maitsvad ning väga mitmekülgsed. Neid saab süüa toorelt, kasutada küpsetistes, smuutides, saab sobitada soolase toiduga, keeta moosi, pista sügavkülmikusse ja palju muud. Kuid väga tähtis on need samad mustikad korralikult puhtaks pesta, kuna kultuurmustikad saabuvad Eestisse teistest riikidest, läbides sadu või isegi tuhandeid kilomeetreid, enne kui need poeletile jõuavad.
Isegi kui mustikad tunduvad puhtad, peate neid enne söömist või retseptides kasutamist pesema. «Mustikad tuleks pesta, sest need [võivad] kanda mustust, prahti, putukaid, parasiite ja muid saasteaineid,» ütles toiduteadlane Bryan Quoc Martha Stewartile. Need saasteained võivad kanda ka patogeene, mis võivad põhjustada toidu kaudu levivaid haiguseid.
Kuidas mustikaid pesta
Enne mustikate pesemist kontrollige ja eemaldage need, mis on hallitanud või katkised, samuti praht, nagu lehed või varred. Seejärel käitu nii: