Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

GALERII Nõmme turu peamajas valmis külastajatele suvine puhkenurk

Copy

Sel nädalal avati Nõmme turu peamajas hubane puhkenurk, kus turu külastaja saab ostude tegemise kõrvalt jalgu puhata, ajalehte lugeda või tuttavaga vestelda ja kohvi juua. Puhkenurk jääb esialgu avatuks kuni külmade tulekuni, mil välilettidel müüjad tagasi turu peahoonesse kolivad.

«Puhkenurga rajamise idee tuli sellest, et mõtlesime, kuidas väärikale hoonele rakendus leida ka suvehooajal, kui köögiviljakauplejad turu välialale kolivad. Kuumadel päevadel või vihmaste ilmadega otsivad inimesed ju varju ning meie avar ja ruumikas peamaja on ideaalne koht heitliku ilma korral peitu pugeda ja jalga puhata,» selgitas puhkenurga loomise mõtet Tallinna Turud juhataja Kersti Otteson.

«Koostöös Nom Design sisekujundaja Kadi Metsaga oleme siseruumi loonud õdusa suvise oaasi, kus lisaks istumisalale on ruumi kaunistamiseks ning meeleolu loomiseks toodud ohtralt suvelilli ja rohelust,» tutuvustas Otteson, lisades, et puhkenurk on justkui suvine kohvikuterrass, kus sisseostude tegemise vahel puhata, naabrinaisega juttu ajada või einestada.

Nõmme turu peamaja puhkenurk asub peahoone vasakus tiivas, kus sügis-talvisel ajal seavad end sisse puu- ja juurviljamüüjad. Turu peahoones tegutsevad suvehooajal lihatooteid müüv Notsu äri, Eesti väiketootjate piima-, liha- ja talutoodete müüja. Valmistoitu pakuvad turu peamajas Meie Gruusia ja nostalgiliste rasvapirukate kiosk.

Nõmmel on oma turg tegutsenud üle 100 aasta. Oma praegusel asukohal tegutseb turg aastast 1930, mil avati linnaarhitekt Robert Natuse projekteeritud Nõmme turu peahoone aadressil Turu plats 6. Nõmme turg on üks neljast Tallinna Turud hallatavast munitsipaalturust.

Nõmme turu uudised ja info leiab siit.

Tagasi üles