Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

3 levinud viga, mida kukeseente valmistamisel tehakse (2)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kukeseened on delikatess, mille valmistamine nõuab tähelepanu ja hoolt. Selleks, et nautida nende seente ainulaadset maitset, on oluline teada, kuidas neid õigesti valmistada.

Ebapiisav puhastus

Kukeseeni, vastupidiselt laialt levinud arvamusele, ei soovitata vees leotada. Sedapidi kaotavad need oma hea maitse ja muutuvad limaseks. Selmet neid jooksva vee all puhastada, küüri need hoopis kuiva harja või riidetükiga puhtaks. Äärmise vajaduse korral loputage seened kiiresti külma vee all ja kuivatage seejärel kohe paberrätikuga.

Seen vajab vürtsi

Kukeseened vajavad maitsestamist ja ka mõningaid vürtse, et valmiv roog tuhmiks ja maitsetuks ei muutuks. Oluline on tasakaalustada vürtside hulka, et mitte alla suruda kukeseente loomulikku maitset, vaid seda esile tõsta.

Ära unusta praadida

Kukeseente lisamine suppidesse, kastmetesse, pastasse, risotosse või hautistesse ilma neid eelnevalt praadimata, mõjub halvasti toidu maitsele. Sestap soovitavad asjatundjad seenekesed eelnevalt võis või õlis kergelt läbi praadida, et tuua esile nende hõrk lõhn ja maitse. 

Märksõnad

Tagasi üles