Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

VÕTA ÕPPUST Tehnik avaldab peamise põhjuse, miks nõudepesumasin rikki läheb

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nõudepesumasin on üks igavesti tänuväärt masin, mis õige hoolduse ja kasutuse korral teenib meid aastaid. Kui aga masin rikki läheb, tuleb süüdlast otsida selle kasutajas.

Soomes tegutsev kodumasinate tehnik Mika Kodinkonekympit ütleb, et vale pesuaine ning selle doseerimine võivad põhjustada ummistusi masinas. Kõige keerulisematel juhtudel võib masin vajada lausa väljavahetust, kirjutab Iltalehti.

«Paljudele on nõudepesumasina kasutamine muutunud rutiiniks, kuid seejuures kiputakse unustama kõige elementaarsemaid asju. Näiteks võib kraan jääda pärast pesemist lahti. Veekahjustuse ohu tõttu peaks see alati olema suletud,» selgitab ta.

Kodumasinate ekspertide sõnul on nõudepesumasina rikked põhjustatud peamiselt pesuvahendi liigsest doseerimisest ning masina vähesest hooldusest. 

«Sellistel juhtudel on ohuks nõudepesumasina ummistumine ja lisaks probleemid vee äravooluga,» lisab Kodinkonekympit.

Huoltoluxi tegevdirektori Markku Tukiaineni sõnul on üheks levinud veaks ka vale paigaldus.

«Selliseid olukordi on palju. Kõige tähtsam on, et masin oleks paigaldatud õigesse kohta ja õigel viisil ning et see ei saaks painutada,» ütleb Tukiainen, kelle sõnul esineb selletaolisi probleeme eeskätt uutes köökides. 

«Moodsates köökides on paljud masinad integreeritud köögimööbli sisse. Seetõttu leidub palju sellised masinaid, mis ei ole sirged. Uutes köökides on nõudepesumasina vead tavaliselt seotud ka sellega, et masin on liiga kõrgele tõstetud. Sellisel juhul peaks ka masina voolikute ühendus olema selleks sobiv,» selgitab ta.

Tagasi üles