Enneolematu kokkade mõõduvõtt toimub 20.juulil Kasepääl Rääbise Sõprade Festivalil, tänavusel viimasel rääbise püügipäeval.
VÄGEV LAHING ⟩ 5 tippkokka võtavad laupäeval Peipsi ääres mõõtu rääbise ja tema sõprade valmistamises
Oma teadmisi jagavad ja maitseid pakuvad Roman Zaštšerinski, Taigo Lepik, Emmanuel Wille, Martin Laiapea, Urpo Reinthal.
Õpitoad «maitse palju jaksad» toimuvad kell 11-15 ning kõikidel külastajatel on võimalik tulla vaatama ja tasuta maitsma parimat rääbisest ja teistest Peipsi kaladest.
Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus pakutakse nii kohapeal nautimiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike maitsvat kaladest kuni magusani. Suitsutatud, marineeritud, soolatud ja kuivatatud erinevad Peipsi kalad, kalakonservid, suitsukala otse ahjust, kalasupid ja kalapraed, sekka lihad, kohalikud pirukad ja magusad palad.