Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Sisekujunduskurioosum: Viimsi eramu elutoas on suur rändrahn

Copy
Elutoas püüab pilke rändrahn.
Elutoas püüab pilke rändrahn. Foto: KV.EE

Harjumaal Haabneemes ootab uut omanikku eksklusiivse stiiliga eramu, mille karakter meenutavad pisut lõunamaade hacienda't. Arhitektuurse projekti autoriks on Nafta Arhitektuuribüroo.

Hoone on oma plaanilahenduselt ristkülikukujuline ja selle päiksepoolsele tagaküljele on kavandatud täiskõrgete lükandseintega veranda, mis toimib elutoa laiendusena.

Esimese korruse elupinna moodustavad avar eluruum koos veranda, avatud köögi ning sissepääsu halliga. Kõrgete lagedega eluruumi kõige pilkupüüdvamaks elemendiks on jääajast pärinev 50 tonni kaaluv rändrahn keset elutuba. Kivi on ümbritsetud altvalgustatud klaaspõrandaga. Põhikorruse sissepääsualasse jäävad veel trepihall ja garderoob, külaliste tualetiruum ning kabinet oma duširuumi ja tualetiga. Esikust paremale jääb suur köetav garaaž, mis mahutab neli autot.

Esimese korruse eluruumist õhkab glamuuri.
Esimese korruse eluruumist õhkab glamuuri. Foto: KV.EE

Teisel korrusel paiknevad eraldi neli magamistuba, millest kahel suuremal on oma vannituba koos tualetiga. Hoovipoolsest suuremast magamistoast on pääs rõdule ja teistest magamistubadest avanevad aknad prantsuse tüüpi rõdule. Teisel korrusel on lisaks ühiselt kasutatav vannituba tualetiga ning mahukas kahepoolne walk-in garderoob. 

Sisustus ja viimistlus on viimase peal

Esimese korruse põrandaid katab ekslusiivne kõrgpoleeritud graniit (Cosmic Black), kabinetis ja teisel korrusel puidutekstuurga keraamiline plaat, garaažis epoksiidvalu.

Kõige silmapaistvamaks sisustuselemendiks on keset elutuba laiuv rändrahn.
Kõige silmapaistvamaks sisustuselemendiks on keset elutuba laiuv rändrahn. Foto: KV.EE

Vannitubadesse on teostatud eksootilisest tiigipuust põrandad nn laevateki meetodil, vannitubade seinad on kaetud poleeritud graniidi ja marmoriga. Santehnika on valitud Vitra premiumklassi mudelite seast. Et segistitest voolaks kohe soe vesi, on mõlemale korrusele paigaldatud tsirkulatsioonipumbad, mis käivituvad liikumisanduritele ning asuvad vett soojendama juba siis, kui inimene ruumi suunas liigub.

Korrustevaheline disaintrepp on tammest astmetega ja toonklaasist piiretega. Tumeda värviviimistlusega siseuksed Hörmannilt. Esimese korruse aknalauad mustast graniidist, teisel korrusel tammest aknalauad. Eritellimusel valminud köögi töötasapinnad on samuti mustast graniidist, mööblipaneelid värvitud mattviimistlusega tumehalli tooni.

Viisaka ja võrdlemisi tagasihoidliku maja sisu lööb pahviks.
Viisaka ja võrdlemisi tagasihoidliku maja sisu lööb pahviks. Foto: KV.EE

Elutoale lisab glamuuri massiivne puudega köetav kamin, mis on kaetud tumeda kivimosaiigiga. Mõlema korruse aknapindu katavad eritellimusel valminud hinnalised disainkardinad ja aknakatted.

Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Tagasi üles