Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KLIENDID MARUS Populaarsest svingerite klubist saab kodu pagulastele (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Saksamaa ühest kuulsaimast svingerite klubist saab põgenikele ajutine majutuskoht.

«Klubil läks suurepäraselt ning see võeti väga hästi vastu, aga ma saan varsti 80-aastaseks – see peab ühel hetkel lõppema,» põhjendas Steinenhausi-nimelise svingerite klubi sulgemist Bildile selle omanik Ralf Schwinn. 

Hattingeni linnas asuv klubi tegutses 2013. aastat. Nüüd müüb klubi omanik Ralf Schwinn selle 56 224 elanikuga linnale maha, kuna linn otsib tikutulega taga ruume, kuhu pagulasi majutada. Lääne-Saksamaal Nordrhein-Westfaleni osariigis asuva linna pressiesindaja ütles Bildile: «Nõukogu otsustas hoone ära osta. Tegeleme hetkel ostu-müügilepingu sõlmimisega.»

Müügihind ei ole teada, kuid Schwinn soovis kinnistu eest algselt 1 275 000 eurot. Linna kuluks on veel ruumide seksile pühendatud interjööri välja vahetamine millegi neutraalsema vastu.

Asutuse kliendid ei olnud aga sulgemisuudise üle õnnelikud. Viimase hetkeni võitlesid nad selle vastu, algatades petitsiooni, mis sai 835 allkirja. Anonüümseks jäänud petitsiooni algataja kirjutas petitsioonis: «See on midagi enamat kui lihtsalt klubi, see on kogukonna ja vabaduse koht. See on toonud kokku palju inimesi ning loob turvalise ruumi enda väljendamiseks ja avastamiseks. See oleks meie kogukonnale suur kaotus, kui klubi suletaks.»

Schwinn proovis algul leida klubile ostjat, kuid tunnistas, et see oli võimatu ülesanne. Tema sõnul selle äriga rikkaks ei saa ning tuleb teha palju ohverdusi, et hind pööraselt kõrgeks ei muutuks, samas hoides teenuse kvaliteet kõrgel.

Viimane pidu toimus klubis 30. juunil.

Tagasi üles