Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Meilgi populaarne jook läheb Lätis keelu alla

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Läti toiduamet peatas noori hullutava spordijoogi müügi. Vastuolulise joogi tootekirjeldus jätab nimelt soovida.

Läti veterinaar- ja toiduamet (PVD) on peatanud Suurbritanniast ja USAst pärit alkoholivaba joogi Prime Energy turustamise, kuna etiketil leiti vastuolusid, vahendab TVNET. Tootel olev lätikeelne teave ei vasta nimelt originaalkeelele, selgub veterinaar- ja toiduameti avaldatud teabest. Kõrge hinnaga isotooniline jook on vaatamata krõbedale hinnasildile pea igal pool läbi müüdud. 

Läti toiduaimet on andnud korralduse teha etiketil parandusi, senikaua on aga seitsme alkoholivaba Prime Energy joogi müük peatatud.

Eesti lapsi hullutav spordijook Prime Energy võlgneb oma populaarsuse maailmakuulsatele juutuuberitele Logan Paul ja KSI. Ameerikas paari dollariga müüdav jook maksab meil pea kaheksa eurot või rohkemgi. Suhkruasendajatest tulvil spordijoogi turule tulemisega on käima läinud vilgas äri. Noored ostavad poes krõbeda hinnaga müügil olevat jooki suurema koguse ja müüvad seda agaralt edasi, et lisaraha teenida. Menukas toode ei ole aga sugugi ohutu ja tervislik ning lapsed ja noorukid ei tohiks neid üldse tarbida. Kuigi noortele võib tunduda, et energiajook või -vesi on hea võimalus vitamiinide-mineraalainete saamiseks, on tegemist sisuliselt siiski (kofeiiniga) suhkruveega.

Märksõnad

Tagasi üles