Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

SIND ON HOIATATUD Need on 5 kõige räpasemat kohta köögis

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Köök on üks enim kasutatavaid ruume kodus ja toiduvalmistamise kõrvalproduktina tekib palju erinevaid pritsmeid. Nähtavat mustust on lihtne puhastada, kuid lisaks sellele on köögis palju nähtamatuid mikroobe, mille puhastamise peale ei oskaks tullagi.

Nupud ja käepidemed

Igal kodumasinal on mingi juhtpaneel või nupp, mida tuleb seadme sisselülitamisel puudutada. Neid tuleks puhastada vähemalt kord nädalas. See on eriti oluline juhtudel, kui neid puudutatakse toiduvalmistamise ajal tooreid toiduaineid käsitsedes. 

Köögivalamu

Valamut tuleks pesta pärast toiduvalmistamist ja nõudepesu või vähemalt korra päevas. Ärge unustage kraanikausi ja valamu ümbrust, sest ka need on ilmselt pritsmetega kaetud.

Lõikelauad

Igas majapidamises peaks olema vähemalt kaks lõikelauda. Üks köögiviljade ja puuviljade ning teine lihatoodete jaoks. See vähendab bakterite levikut toiduvalmistamise ajal. Lõikelaudu tuleb pesta pärast iga kasutamiskorda kuuma vee ja pesuvahendiga. Kuivatage lõikelaud kohe pärast pesemist paberi või rätikuga, sest soe ja niiske laud on ideaalne kasvulava mikroobidele.

Soola- ja pipraveskid

Soola- ja pipraveskeid puudutatakse sageli toiduvalmistamise ajal, seega tasuks ka need peale igat kasutuskorda desinfitseeriva lapiga üle teha, kirjutab Iltalehti.

Kappide pealsed

Kuigi pühid neid igapäevaselt, ei pruugi kapipealsed siiski puhtad olla. Kõik asjad, mida sinna asetad - pesemata tooted, poekotid, seljakotid - kannavad edasi pisikuid.

Märksõnad

Tagasi üles