Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

5 sisustustrendi, mis on osutunud üllatavalt menukaks just uusarendustes

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Trendid tulevad ja lähevad, aga mõned sisekujundusstiilid püsivad läbi aastate. Kaamos Marketplace’i andmetel soetatakse uusarendustesse kõige enam hallides toonides kööke, ruumisäästlikke garderoobe, kalasabaparketti, tumedat tooni detaile ja aktsentseinu.

Hiljaaegu avas Kaamos klientidele korteripõhise kodukujundamise keskkonna Kaamos Marketplace, mis tagab kiirema ostuprotsessi, visuaalse ülevaate valmivast kodust ning võimaluse oma maitse järgi kohandada viimistluspakette ja mööblit.

Keskkond on selle e-müügi ja kliendikogemuse projektijuhi Signe Kõivu sõnul saanud lühikese aja jooksul palju kasutust. Kaamose Vikimõisa neljanda etapi ja Kopli Elu Maja koduostjate valikute põhjal on selgelt joonistunud välja uusarendustesse koduostjate tänased vajadused ja sisekujunduslikud eelistused.

Praktilise disainiga köögimööbel

Marketplace’i kasutajate valikute põhjal on menukaimaks osutunud soojades helehallides värvitoonides köögid tumeda töötasapinna ja taustaplaadiga.

«Materjalidest eelistatakse värvitud MDF-i, mis on hinnalt alternatiividest küll veidi kallim, ent mille tooraine ja tehnoloogia tagavad tugevuse ja vastupidavuse,» selgitas Kõiv. Ta lisas, et kasvanud on maalähedaste rahulike toonide kasutus ning jätkusuutlike ja keskkonnasõbralike materjalide valik.

Praktilistel kaalutlustel eelistatakse Kõivu sõnul võimalikult paljude seinakappidega lahendusi, millele saab aktsenti anda toonitud klaasuste ja hubase LED-valgustusega.

Samuti pööratakse tähelepanu, et köök harmoneeruks ülejäänud sisekujunduse ning viimistlusega. «Mööblisse integreeritud köögitehnika tagab kodus rahuliku ja elegantse üldmulje ning ahju paiknemine töötasapinnast kõrgemal kapi tornis aitab toidu küpsemisel kummardumata silma peal hoida,» selgitas Kõiv. Endiselt on hinnatud kvaliteetne kivist töötasapind ja ruumikamates korterites köögisaar.

Ruumisäästlikud garderoobilahendused

«Garderoob ei ole pelgalt panipaik, vaid projekteeritud ruumi maksimaalselt ära kasutama esteetilise organiseerituse tagamiseks,» rääkis Kõiv. Ta lisas, et koduomanikud hindavad garderoobide juures funktsionaalsust ja praktilisust, mida kroonib ilus disain ning harmoonia kogu ülejäänud korteri viimistlusega.

Liuguste asemel domineerivad Kõivu sõnul pehmelt sulguvad käänduksed ehk hingedel uksed, millele on trendikas isikupära lisada peegli või freesitud soontega spooniga.

Ruumikamatesse magamistubadesse projekteeritakse walk-in garderoobe, millele saab Kõivu sõnul visuaalselt kerge ja minimalistliku disaini anda toonitud klaasuksi kasutades. «Koosmõjus hubase garderoobi LED valgustusega aitab klaasi kasutamine magamistoale trendikust lisada.»

Kalasabamustriline parkett ei kiirusta veel kuhugi

Põrandakattena eelistavad paljud koduostjad 1-lipilise laudparketi asemel naturaalset kalasabaparketti. «Selle ajatu võlu köidab oma erilise mustriga vankumatult ka tänapäeva trenditeadlikke, andes interjöörile luksusliku aura,» rääkis Kõiv. Ta selgitas, et kalasabamustriline liistparkett koosneb risti asetatud lippidest ja on mõisahoonetes ning lossides kasutusel olnud juba 16. sajandist.

Lisaks klassikalisele kalasabaparketile trendib Kopli 2 uusarenduse näitel Prantsuse kalasabaparkett, kus lippide otsad on lõigatud 45-kraadise nurga alla ja tulemus jääb erakordselt suursugune. Erinevatest viimistlustest, naturaalsest tammest konjakini, on Kõivu sõnul langenud inimeste valik kõige enam valgendatud tamme kasuks.

Musta või harjatud pronksi viimistlusega detailid lükkavad tagasihoidlikkuse troonilt

«Kuigi pistikupesad-lülitid, ukselingid ja kohtvalgustid on pealtnäha väikesed sisustuselemendid, võib nende läbimõeldud valik interjöörile trendikust ja särtsakust lisada,» rääkis Kõiv. «Enam ei ole eesmärk teha turvalisi ja seinaga sulanduvaid valikuid – üha enam eelistatakse tagasihoidlikult taustale jäävate valgete elementide asemel musti või erinevate varjunditega tumedaid pistikuid-lüliteid ja ukselinke.»

Kõivu sõnul kujundatakse harmooniliselt ka WC ja vannituba, kus tavapärase kroomitud sanitaartehnika asemele valitakse üha julgemalt esteetilisem must või harjatud pronksi viimistlus.

Aktsentseinad nii eluruumides kui vannitoas

Stiilitundlikumad kliendid lisavad eluruumidele ja vannitubadele omanäolisust aktsentseintega. «Kuigi see on olnud pikalt moes, pole trendi kadumiseks ohtu – juurde tuleb üha põnevamaid värve ja struktuure, mida kodus loovalt katsetada,» rääkis Kõiv.

Ta lisas, et aktsentseina kontrastsus aitab rõhutada ruumi fookuspunkti ning siin ei peaks pelgama eriilmelisi värve ega tekstuure. Värvid ja materjalid sümbioosis põneva valgustusega annavad kodule mitmekülgsuse ja trendika isikupära.

«Marketplace’i andmete põhjal on näha, et üha enam hindavad inimesed targa kodu lahendusi ja välisukse nutilukku, mis kaotab vajaduse füüsilise võtme järele ja laseb ukse avada kasvõi teisest maailma otsast. Elektriauto laadijate populaarsusest näeme, et koduostjad toetavad rohelist mõtteviisi ja teevad üha keskkonnasõbralikumaid valikuid,» lõpetas Kõiv.

Märksõnad

Tagasi üles