Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Võimalik ainult USAs! Toidupoodidesse seatakse üles laskemoonaautomaate

Copy
American Rounds'i laskemoona automaat.
American Rounds'i laskemoona automaat. Foto: Brandon Bell/Getty Images/AFP/Scanpix

USAs ei väsi üllatamast. Tulirelvalembelise riigina on lahendatud üks põletav probleem: nüüd saab osta kuule otse automaadist. Hüvasti tüütud poejärjekorrad!

Ettevõtte American Rounds'i täisautomaatsed müügiautomaadid on üles seatud USA lõunaosariikides. Hetkel on neid puistatud käputäis üle Texase, Alabama ja Oklahoma osariigi. Esimene selline automaat seati üles Alabamas asuva Pell City linna Fresh-Value keti toidupoes.

Müügiautomaadid pakuvad laskemoona kolme tüüp tulirelvadele: vintpüssidele, käsirelvadele ja haavlipüssidele. 

American Rounds'i laskemoona automaat.
American Rounds'i laskemoona automaat. Foto: Brandon Bell/Getty Images/AFP/Scanpix

Ettevõtte enda sõnul on tegemist nutikate tehisaru kasutavate automaatidega, mis varustatud kaardimaksevõimaluse ja näotuvastustarkvaraga. Laskemoona ostes tuleb end dokumendiga identifitseerida, tagamaks, et kuulid saavad kätte ainult need, kel selleks õigus. «Iga tarkvaraosa töötab koos, et kontrollida ostja vanust ja seda, kas masinat kasutav isik vastab skännitud identifitseerimisandmetele,» seisab American Rounds'i kodulehel.

American Rounds'i tegevjuhi Grant Magers'i sõnul on nende automaati näol tegemist kordades turvalisema ja kontrollituma viisiga müüa laskemoona. Ta selgitab, et kauplustes võivad kontrollimehhanismid olla lõdvad, kuid nende masinad on väga kohusetundlikud. 

Tagasi üles