Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TUDENGITE MEELESPEA Kuidas kolida vanematekodust üürikorterisse? (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Noored püüdlevad sageli vabaduse ja iseseisvuse poole. Oluline samm selles suunas on vanematekodust väljakolimine ja omale korteri üürimine. See protsess võib olla põnev, kuid nõuab põhjalikku ettevalmistust ja planeerimist. Annan mõned soovitused, mis aitavad noorel seda olulist sammu edukalt teha, kirjutab Arco Vara maakler Mark Derbnev.

Esimest korda korterit üürides on abiks järgmised soovitused:

Koostage eluasemekulude eelarve

Enne korteriotsingute alustamist on oluline panna paika oma eelarve. Võtke arvesse kõiki kulusid, sealhulgas üüri, kommunaalmakseid, kulusid toidule, transpordile ja meelelahutusele. Leidke tasakaal soovitud mugavuse ja eelarve võimaluste vahel.

Eksperdid soovitavad mitte kulutada eluasemele rohkem kui pool sissetulekust. Ideaalne on, kui kulutused korterile ei ületa kuusissetulekust 25–30%.

Uurige olukorda üüriturul

Enne korteri üürimist uurige välja kinnisvaraturu olukord valitud piirkonnas. Tehke kindlaks keskmine üürihind, transpordivõimalused, poodide ja muude oluliste asutuse lähedus. See aitab valida sobivaimat elupiirkonda ja mugavat elukohta. Kui teile on oluline suhelda tihedalt vanemate või teiste sugulastega, otsige korterit nende kodu lähedal. See võimaldab hõlpsasti lähedasi külastada ning võib-olla saab vanemate juurest mõned esemed enda üürikorterisse tuua või süüa tihti ema küpsetatud pirukaid.

Leidke korter

Kasutage korteri otsimiseks erinevaid võimalusi, kuid alustage sõprade ja tuttavate küsitlemisest: võib-olla otsib keegi neist naabrit. Pöörake tähelepanu hinnale, korteri suurusele, vajaliku mööbli ja kodumasinate olemasolule. Uurige üürileandja nõudeid, et vältida tulevikus ebameeldivaid olukordi.

Sõlmige üürileping

Korteri üürimisel sõlmige alati kirjalik leping. Tutvuge hoolikalt lepingu tingimustega, eriti nendega, mis puudutavad üürimakseid, tagatisraha ja elamistingimusi.

Kui tekib küsimusi või kahtlusi, konsulteerige juristi või kinnisvaraspetsialistiga.

Korraldage kolimine

Planeerige kolimine aegsasti, et vältida stressi ja tarbetuid probleeme. Koostage nimekiri esemetest, mis on vaja korterisse osta, ning arvestage ka kolimisteenuse ja pakkematerjali kuluga.

Looge mugav keskkond

Pärast kolimist on oluline luua uues korteris mugav keskkond. Ostke aja jooksul vajalik mööbel ja sisustuselemendid, et muuta oma üürikodu hubaseks ja funktsionaalseks.

Kokkuvõte

Vanematekodust väljakolimine ja oma esimese korteri üürimine on iga inimese elus oluline etapp. See nõuab põhjalikku ettevalmistust, planeerimist ja korraldamist. Toon veelkord välja kõige olulisema:

  • Koostage eelarve: arvestades tagatisraha ja üürimakseid.
  • Valige hoolikalt: parem on enne vaeva näha, kui hiljem kahetseda ja uut korterit otsida.
  • Sõlmige kindlasti üürileping: see on teie kaitse garantii. Lugege leping enne allkirjastamist hoolikalt läbi.

Järgides neid samme, saate edukalt ellu viia oma unistuse iseseisvusest, üürida oma esimese korteri ning luua omale mugav ja hubane üürikodu.

Tagasi üles