Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Suvine salat grilljuustu ja maasikatega

Copy
Grilljuustu ja maasikatega suvine salat.
Grilljuustu ja maasikatega suvine salat. Foto: Helen Nurmsoo

Suve teises pooles võib rasketest grillil valminud liharoogadest hakata isu täis saama. See on ideaalne aeg proovida midagi uut – miks mitte mõnusat suvist salatit?

Toidufotograaf Helen Nurmsoo jagab lugejatega suvesalati retsepti, kus saavad kokku maasikad, grilljuust ja jogurtikaste. See kerge ja maitsev salat võib olla pearoog ise, kuid sobib suurepäraselt kokku ka liha ja kalaga. 

Grilljuustu ja maasikatega suvine salat

Grilljuustu ja maasikatega suvine salat.
Grilljuustu ja maasikatega suvine salat. Foto: Helen Nurmsoo

Läheb vaja:

  • 250 g kirsstomateid
  • 1 pikk värske kurk
  • 1 paksoi
  • Jääsalatit
  • 1 punane sibul
  • Mõned oksad värsket basiilikut
  • 250 g maasikaid
  • 200 g Alma küüslaugu-ürdi jogurtikastet
  • 250 g Valio Eila grilljuustu
  • 3 spl palsamiäädikat
  • Soola
  • Pipart

Tee nii:

  1. Lõika grilljuustust umbes ühe sentimeetri paksused viilud ja grilli mõlemalt poolt 1-2 minutit, kuni pealmine kiht on kuldpruun (või prae pannil kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt 1-2 minutit). Lase jahtuda ja soovi korral lõika väiksemateks tükkideks.
  2. Haki jääsalat, basiilik, punane sibul, paksoi (nii vars kui ka lehed), tükelda kurk, lõika tomatid neljaks, poolita maasikad ja lisa kõik suuremasse kaussi.
  3. Lisa salatisse ka grillitud juust ja sega.
  4. Nüüd lisa palsamiäädikas ja küüslaugu-ürdi jogurtikaste. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik läbi.
  5. Peale võib kaunistuseks lisada veel mõned maasikad, grillitud juustu viilud ja värsket basiilikut.
Tagasi üles