Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PIKEM SÄILIVUSAEG Eesti lihatootja vähendas šašlõki pakendi kogust (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Uue pakkeliini käivitamisega lõpetas Nõo Lihatööstus ämbrite kasutamise ning võtab järk-järgult kasutusele uudsed keskkonnasõbralikumad pakendid, mille tulemusel suureneb ka toodete säilivusaeg.

«Keskkonna säästmise nimel paneme kõik oma lihatooted nüüd pehmesse pakendisse ja loobusime täielikult ämbrite kasutamisest. Selle sammuga vähendasime šašlõki pakendi kogust suisa 4 korda ja seeläbi ka toodete transpordile kulutatavat süsihappegaasi heitkoguseid,» ütles Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

Tema sõnul tuleb lihatööstustel võtta olulise toidutootmise sektori esindajatena üha rohkem vastutust keskkonnamõjude vähendamise eest. Nõo Lihatööstus on sellega arvestades oma tootmist arendanud juba aastaid.

«Kui meie tootmismaht on kümne aastaga kasvanud 100%, siis pakendimaht seejuures kõigest 48 protsenti,» tõi Kruustük näite.

Väiksem pakendimaht tähendab vähem plastikut ja muid pakkematerjale, mis vähendab omakorda jäätmete hulka. See tähendab, et pakendite tootmise ja transpordi süsiniku jalajälg on samuti väiksem. «Lisaks aitavad sellised meetmed alandada tootmiskulusid ja tõsta seeläbi ettevõtte efektiivsust,» tõdes ta.

Tagasi üles