Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

SINA KA? Etiketiguru noomib: enamik inimesi sööb friikartuleid täiesti valesti

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Igal inimesel võib olla oma harjumus või meetod, kuidas ta oma lemmiktoitu sööb. Etiketiekspert William Hanson aga ütleb, et vähesed oskavad friikartuleid õigesti süüa.

Kulutulena levinud TikToki videos rääkis käitumise asjatundja, et kui friikartuleid serveeritakse korvis, siis etiketile vastavalt on vale neid ükshaaval käsitsi noppida ja näppudega süüa.

Selle asemel on õige, kui mõned tõstetakse oma taldrikule ning alles siis süüakse. Lisaks sellele tuleb viisakas seltskonnas kahvlit kasutada, kuigi teatud olukordades on kätega söömine aktsepteeritav.

William ütles MailOnline Travelile: «Mitteametlikus, lõdvestunud seltskonnas einestades võite kartuleid kätega tõsta ja süüa.»

«Kuid olge ettevaatlikud rasvaste sõrmedega. Mingisugune salvrätik on kindlasti vajalik,» lisas ta.

Küsimusele, kas friikartuleid tuleks noaga lõigata, vastas ekspert jaatavalt. «Jah, kasutage kartulite lõikamiseks nuga,» ütles William. «Eriti kui tükid on suuremad või paksemad. Te ei taha, et suur rasvane tükk suust välja ripuks, kui üritate seda alla neelata.»

William mainis, et pigem tuleks friikartuleid ükshaaval süüa, kuid riskialtimad einestajad võivad mõnikord ka korraga rohkem süüa, vahendab Daily Mail.

Kõige tähtsamale küsimusele, millised reeglid kehtivad kastmetele, vastas ekspert, et kastme friikartulitele pritsimine on aktsepteeritav ainult mere ääres.

«Võite kasta väikese kastmepoti sisse, kui einestate üksi või kui keegi teine seda kastet ei kasuta. Ühiste kastmete puhul tõstke väike osa oma taldrikule ja kastke oma kartuleid seal.»

Tagasi üles