Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kes oleks osanud arvata? Inimese enda keha toodab efektiivset rotitõrjevahendit (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Aias askeldavad rotid teevad korralikult pahandust – närivad taimi, varastavad saaki ja kaevavad üles lillepeenraid. Kuid nende eemalhoidmiseks on üks imelihtne ja looduslik viis.

Enamik kasutad rottidest vabanemiseks püüniseid või mürki, kuid see võib saada surmavaks ka teistele loomadele, keda tappa ei soovi. Seega on alati soovitatav leida mõni teine lahendus, enne kui käsi surmavate vahendite poole tõuseb. 

Selle asemel, et kasutada oma aias mürgiseid kemikaale, mis ei ole ohtlikud ainult keskkonnale, vaid ka lemmikloomadele ja lastele, on vaja ainult ühte väga ebatavalist, kuid tavalist asja.

Davids Garden Seedsi aiandusekspert Juanita Schulze on öelnud, et inimeste juuksed on üks parimaid viise, kuidas rotte aiast eemal hoida. «Närilistele ei meeldi juuste lõhn, kuna need lõhnavad inimese järele. Närilistele ei meeldi inimeste lähedus, seega aitab lõhn neid eemal hoida,» selgitas Schulze. Seega järgmine kord, kui käid juuksuris, kogu maha lõigatud lokid kokku.

See võib tunduda kummaline, kuid inimese juuksed kannavad tugevat lõhna ja annavad rottidele märku inimeste lähedusest, mida nad tajuvad ohuna. Kuigi see on veider, kasutavad aednikud sageli juukseid näriliste eemalhoidmiseks ning arvatakse, et see on rottide jaoks väga tõhus ja loomulik peletusvahend. Kõik, mida pead tegema, on laotada juuksed oma aia sisenemispunktide ümber.

Tagasi üles