Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PILDID ⟩ Kirikuvaremete ja omapärase ajalooga maakodu

Copy
Foto: Soov.ee

Suvekodust unistajatele on tekkinud suurepärane võimalus. Ostu- ja müügiportaalis Soov müüakse Reti külas asuvat imearmast huvitava ajalooga maakodu, kus kiire ostja veel sellel suvel mõnusalt aega saab veeta.

Foto: Soov.ee

Tegu on Viljandi- ja Valgamaa piiril paikneva kinnistuga, millel asuvad maamaja, kelder, suitsusaun, kaks aita, kaks kaevu ning Murikatsi kiriku varemed. Kinnistul kasvavad õunapuud, sõstra- ja karusmarjapõõsad ning kaunid talulilled.

Foto: Soov.ee

Maamaja on umbes sada aastat vana. Aastal 1926 avati selles apteek. Teise maailmasõja järel muudeti see eluhooneks, millest on hetkel kasutusel kaks suurt tuba ning köök. Eluhoonel on säilinud mitmeid väärtuslikke originaaldetaile – talaotsad, mõned aknad, põrandalauad, palkseinad ja palju muud.

Foto: Soov.ee

Kinnistut on soovitud selle ajaloo tõttu hoida võimalikult muutumatuna, mistõttu ei ole hoonetes tehtud kaasaegseid uuendusi. Elekter on kinnistul siiski olemas. Köögis on sooja hoidmiseks ja toidu valmistamiseks puupliit. Elutoas on olemas ahi. Kinnistule on 2020. aastal ehitatud keskkonnasõbralik kraanikausiga kuivkäimla.

Foto: Soov.ee

Maamaja nõustaja, kes 2022. aastal kinnistut hindamas käis, pidas seda tänu säilinud detailidele väga väärtuslikuks. Hinnaks on sellel erilisel maakodul kõigest 59 000 eurot ning müüja sõnul on ka tingimisruumi. Rohkem infot ja pilte pakkumise kohta leiab siit.

Tagasi üles