Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Miks ei tasu vana jäätisetopsikut uuesti kasutada?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud ei raatsi kasutatud ja puhtaks pestud plastikust jäätisetopsikut ära visata, vaid kasutavad seda toidu säilitamiseks külmikus või sügavkülmikus. Kuid see ei pruugi olla just kõige parem idee.

Miks kulutada palju raha erinevate plastkarpide ostmiseks, kui poest koju toodav toit on juba sellise sisse pakendatud ning seda saab ju uuesti kasutada. Sabine Hülsmann Bavaria tarbijakeskusest soovitab aga selliseid karpe mitte taaskasutada.

«Jäätisenõud on ühekordsed pakendid, mis tähendab, et need on mõeldud ainult konkreetsele toidule ja ühekordseks kasutamiseks,» selgitab Hülsmann myHOMEBOOKile. «Seetõttu ei sobi need edasiseks kasutamiseks, näiteks külmutamiseks või mikrolaineahjus soojendamiseks,» ütleb ekspert ning lisab, et sama kehtib ka kõigi teiste pakendite kohta.

«Plastpakenditest pärit kemikaalid võivad sattuda toidu sisse,» ütleb ekspert. Ta selgitab, et kui panna pakendisse toit, mille hoidmiseks see mõeldud ei ole, siis ei saa tagada, et kahjulikud ühendid toidu sisse ei imbuks. Sama kehtib ka selliste anumate kuumutamise kohta – kui plastikanum pole loodud olema kuumakindel, siis seda kuumutada ei tohi.

Lisaks ei ole ühekordsed pakendid toodetud pikaajaliseks kasutamiseks ja korduvaks loputamiseks. «Ka toiduainete, näiteks kookide või puuviljade säilitamisel soovitame ettevaatusabinõuna selliselt kasutamist vältida, isegi kui kemikaalide ülekandumise tõenäosus on oluliselt väiksem kui kuuma rasvase supi puhul,» ütleb Hülsmann.

Tagasi üles