Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

LÕPUTU SILMAILU Tallinna botaanikaaed kutsub Eesti suurimat astilbede kollektsiooni imetlema

Copy
Astilbed Tallinna botaanikaaias.
Astilbed Tallinna botaanikaaias. Foto: Annika Lepp

Sel pühapäeval, 28. juulil toimub Tallinna botaanikaaias teemapäev, mis on pühendatud astilbedele.

«Oleme botaanikaaias veendunud, et astilbed on väärt suuremat tähelepanu. Nende imeliste taimede kohevad ja kaunid õisikud mõjuvad suursuguselt ning romantiliselt,» ütles Tallinna Botaanikaaia astilbede kollektsiooni kuraator ja vanemaednik Heli Russak.

Tallinna Botaanikaaias on Eesti suurim astilbede kollektsioon. Kollektsioonis on kaheksa talvekindlat liiki ja teisendit ning umbes 80 sorti. Kõige rohkem leiab Tallinna Botaanikaaiast Saksa aedniku Georg Arendsi aretatud, juulis-augustis õitsevaid Arendsi astilbe sorte. Hilissuvest sügiseste öökülmade saabumiseni õitsevad paljud roosades ja violetsetes toonides õitega hiina astilbe sordid. Euroopas on astilbed ilutaimedena tuntud alates 19. sajandi kahekümnendatest aastatest.

28. juulil kell 12.00 teeb astilbede kollektsioonis ekskursiooni botaanik Urmas Laansoo. Kell 13.00 algab raamatu «Astilbed» esitlus, mille viivad läbi autorid Heli Russak ja Krista Kukk. Raamatuesitlusele järgneb kell 14.00 Heli Russaku kuraatorituur astilbede kollektsioonis.Kogu päeva jooksul saab osta Nõrga talu astilbede, flokside ja teiste püsikute taimi. Samuti saab soetada endale koos autorite autogrammidega raamatu «Astilbed».

Tagasi üles