Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PARIM TALUTOIT 2024 Saa teada, mis on Eesti parimad maitsed vahuveinist keefirini

Copy
Parimad talutoidud 2024. FOTO: Rene Riisalu/Kollaaž
Parimad talutoidud 2024. FOTO: Rene Riisalu/Kollaaž Foto: Rene Riisalu

Eestlased hindavad talutoitu kõrgelt ning talupidajad pingutavad väärt meki nimel usinalt. Sel aastal esitati talutoidu konkursile rekordiliselt palju tooteid. Parima talutoidu 2024 tiitli võitsid Krupi talu ebaküdoonialaastud.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu korraldatud parima talutoidu konkursi tänavuseks üldvõitjaks kuulutati Krupi talu ebaküdoonialaastud. Sel aastal püstitati ka osalusrekord: talud esitasid hindamiseks 113 toodet, mis jagati kümnesse kategooriasse. Toiduproffide žürii, eesotsas toiduteadlase Rain Kuldjärvega hindas talusaaduste maitset, kvaliteeti, samuti uudsust. Muu hulgas toob Kuldjärv esile, et tuntud headuses tegijate kõrval jagus ka üllatajaid, olgu see võilillejuurtest ja šokolaadist maius, maitsev musta küüslaugu lisand või põneva marjase maitsekooslusega sinep. «Samas oli rõõm kohata traditsioonilist hapupiima, mille tükkis tekstuur meenutas lapsepõlve maal vanaema juures. Proovige – oma keel on kuningas!» julgustab ta väiketegijate loomingut maitsma.

Sel korral olid konkursil esimest korda ka kalatooted angerjast koha ja räimeni, mis maitsesid žürii esimehe sõnul kõik suurepäraselt. Üldse on meie talutoidu kvaliteet järjest kõrgem, kiidab Kuldjärv. «See on värske ja jätkusuutlik,» nendib ka talupidajate keskliidu projektijuht Gelis Pihelgas.

Tagasi üles