Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Kukeseen, suur suve seenelemmik

Copy
Pärmitainaga kukeseenepirukas – pikerguse kujuga maitseküllane suveeine. FOTO: Vahur Võsu
Pärmitainaga kukeseenepirukas – pikerguse kujuga maitseküllane suveeine. FOTO: Vahur Võsu Foto: Vahur Võsu

Roogade palett, kuhu kukeseeni suviseks seenemaitseks poetada, on kirju. Oma lemmikuid tutvustab toidukoolitaja Triinu Võsu.

Külmutamine on üks paremaid kukeseente säilitusviise, lubades talveks kõige rohkem suvist kukeseenemaitset ja -aroomi. Triinu Võsu on seda proovinud mitmel moel. Siiski, ilma igasuguse kuumutamiseta, värskelt, ta kukeseeni oma kogemuse põhjal sügavkülmutada ei soovita: «Tulemus jäi vintske ja nahkjas.» Hoopis paremini töötab see, kui kukeseened enne külmutamist võis kergelt läbi praadida, nii et suurem jagu vedelikku aurustub välja. Praeguseks on ta jäänud variandi juurde, kus praeb kukeseened või ja sibulaga läbi, paneb portsjonitena plastmasskarpidesse ja seejärel sügavkülma.

Tagasi üles