Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

DEMOKRAATIA NIMEL Venemaal keelati usklike tundeid riivav WC-paber

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Läänest lahku löönud Venemaal toob iga päev uue keelu või lahkheli. Sealne kohtusüsteem kummardab riiki, mitte inimest, ning iga teine kohtuotsus on imetabane näide venelaste arusaamast demokraatiast. 

Moskva kohus keelas nelja Venemaa veebipoe tegevuse, kuna kõnealused poed müüsid tualettpaberit, millele oli trükitud 1000-rublane pangatäht, vahendab Iltalehti.

Moskva Preobraženski ringkonnakohus põhjendas keeldu sellega, et mainitud tualettpaber solvab usklike tundeid ja tõekspidamisi.

Tuhanderublasel pangatähel on nimelt kujutatud Jaroslav Tarka, kelle on Vene õigeusu kirik kuulutanud pühakuks. Kohtuotsuse järgi «ei saa vabas demokraatlikus ühiskonnas mõtte-, sõna-, arvamus- ja infovabadus kaitsta mõtte-, sõna-, arvamus- ja infovabadust, kui levitatakse infomaterjali, mis on oma olemuselt ebaseaduslik ja solvab usklike usulisi väärtuseid ja tõekspidamisi.»

Ligi kaks ja pool aastat kestnud agressioonisõja ajal on Venemaal vastu võetud ranged propagandaseadused, mis kriminaliseerivad muu hulgas Venemaa armee au solvamise.

Märksõnad

Tagasi üles