Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

VIDEO Ekspert näitab, kuidas juustu tuleks päriselt lõigata

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Delikatessilauad pakuvad suurepärast viisi oma lemmikjuustude nautimiseks, olgu selleks usaldusväärne Cheddar, pehme Brie, tugeva maitsega sinihallitusjuust või kreemjas Camembert. Aga mis on ideaalne juustu portsjon?

USA delikatessifirma Boar's Head eksperdid jagasid parimaid viise, kuidas erinevaid juuste tuleks lõigata, eriti teistega jagades.

Esmalt keskendusid eksperdid Cheddarile, mida nad soovitasid kuubikuteks lõigata.

Kuigi Cheddar ei pruugi maitseprofiili poolest just kõige eksootilisem olla, saab sama tehnikat kasutada ka Red Leicesteri puhul, kuna selle kuju ja konsistents on Cheddariga sarnane, vahendab Daily Mail.

Järgmiseks käsitlesid delikatessieksperdid Bried. Nad soovitasid väikest Brie ratast sektoritena kaheksaks lõigata.

Parmigiano Reggiano ehk parmesani puhul kasutasid nad veidi ebatraditsioonilist lähenemist ning murdsid seda väikesteks tükkideks. Parmesan on eriti soolase maitsega kõva juust ning seda on parem väiksemates kogustes süüa.

Lõpetuseks keskendusid eksperdid Manchegole, Hispaaniast pärit populaarsele juustule, mis on oma musta kooriku poolest tuntud. Manchegot tuleks lõigata õhukesteks kolmnurkadeks, sest siis saab seda oma lemmikmoosi või puuviljadega hõlpsamalt kaunistada.

Videos näidatud tehnikad avaldasid vaatajatele muljet. «Olen laktoositalumatu inimene, kes armastab juustu. Kõige õigem viis on hammustada ja jumalate poole palvetada, et see oleks seda väärt. Tavaliselt on,» ütles üks inimene.

«Siiralt hindan neid õpetusi. Mulle meeldib erinevaid juustulaudu teha, kuid tavaliselt lihtsalt lõikan ja loodan parimat,» jagas teine kommenteerija.

«Ma tahan seda kõike süüa,» väljendas end kolmas.

Vaata allpool videost, kuidas juustu soovitatakse lõigata.

@boarshead_official How to make the cheeses on your charcuterie board look cute. ✨ #BoarsHead #StylingCheese #CharcuterieBoard #CheeseLovers #Cheese #Manchego #ParmigianReggiano #Cheddar #FrenchBrie ♬ Sunshine - WIRA

Tagasi üles