Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NAERUVÄÄRNE McDonald'si burgerist inspireeritud võiku eest küsitakse hingehinda

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

New Yorgi kokteilibaar pakub ilmselt maailma kõige kallimat võileiba. Juustuga veiselihavõileib maksab küll

Jaapani mõjutustega kokteilibaar Sip & Guzzle pakub külastajatele 150 dollari ehk ligi 139 euro eest veiseliha võileiba, mida serveeritakse kuldsel taldrikul. Ilmselgelt ei ole tegemist mingi tavalise veiselihavõileivaga, vaid maailma kalleimast Wagyu veiselihast meisterdatud eliitroaga, vahendab New York Post.

Maailma kõige parem ja kallim Waguy veise liha tuleb Jaapanist Kobest. Waguyt ja Kobet kasutatakse sageli sünonüümina, kuid Kobe veiseid kasvatakse vaid Hyōgo prefektuuri pealinnas Kobes. Kõik Kobe on Waguy, kuid kõik Waguy ei ole Kobe.

Laagerdynud valge cheddari, hakitud sibula, wasabi ja Jaapani grillkastmega kaetud võileiva sisu on asetatud pehmete Jaapani piimaleivaviilude vahele. Seejärel serveeritakse seda McDonald'sist inspireeritud kuldses burgerikarbis.

Võileiva autoriks on Mike Bagale, kelle sõnul saab lisaraha (ligi 50 dollarit) eest võileiba trühvlitega täiendada. Valikus on nii must kui valge trühvel. Veel täiendava 50 dollari eest kaunistab kokk võileiva kaaviariga. 

Inimeste muljed ja tagasiside võileivale kõiguvad seinast seina. Leidub neid, kes on ülikallist võileivast suures vaimustuses, olles valmis selle eest suurt raha maksma. Neile vastukaaluks leidub loomulikult ka neid, kelle arvates on tegu naeruväärse pakkumisega, mis süvendab sotsiaalset ebavõrdsust veelgi. 

Tagasi üles