Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KÕVA SÕNA Endine poliitik hakkab Eesti südames kohvikut pidama

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Endise poliitiku Priit Toobali ettevõte, Kildu ratsakeskus-külalistemaja võitis riigihanke ning asub alates septembrist Paide muusika- ja teatrimajas pidama kohvikut, vahendab BNS.

Toobal kavatseb kõigepealt tagada selle, mida hange värsketelt omanikelt nõuab ehk jätkata klassikaliste teatrikohvikule omaste toimingutega. «Hankel oli kaks põhilist nõudmist. Esiteks peame igal tööpäeval pakkuma erinevaid valikuid lõunatoite ja päevapakkumisi ning seda me kindlasti ka teeme,» sõnas Toobal.

Lisaks eeldab hange, et uus kohvik hakkab pakkuma toitlustust erinevate PAMTi ürituste ajal. «Olenevalt, kas siis näiteks õhtusööki, kohvi või hoopis pitsi konjakit. See on see, mida muusika ja teatrimaja meilt nõuab,» ütles Toobal. Samuti oodatakse, et toidukoht oleks igal argipäeval avatud minimaalselt kella 11–15.

Pärast sisseelamisaega on ettevõttel plaanis laieneda. Toobali soov on luua päevakohvikust ka õhtusem restorani stiilis ajaveetmiskoht. Ta mainib, et vanal teatrikohvikul on juba oma klientuur, mida kindlasti püütakse üle võtta, kuid samal ajal soovitakse sihtgruppi avardada, vahendab BNS.

«Enda kontseptsioonis soovime me teatrimaja sündmustele lisaks hakata korraldama kohvikus oma üritusi. Tahame olla kõige laiemas mõttes kultuurikohvik – pakkuda nii toidukultuuri kui ka head kuulamist ja vaatamist,» märkis ta. Ühtlasi tahab firma hakata Paides pakkuma teenuseid, mida on juba Kildul harjunud tegema: peielaudu, sünnipäevasid ning catering'i väljaspool oma hoonet.

Praegune teatrikohvik tegutseb ruumides veel 25. augustini, pärast mida saab Kildu meeskond end hakata sisse seadma.

Tagasi üles