Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

AITAB RAISKAMISEST Väga hea põhjus, miks feta soolvesi alles jätta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Erilise maitsega feta lisab söögilauale põnevust. Kui aga soovid oma road täiesti uuele tasemele viia, hoia igaks juhuks alles feta soolvesi.

Fetajuust sobib ideaalselt neile, kellel on lehmapiima talumatus. Kasvueas eriti tähtis amiinohape histidiin aitab luua hemoglobiini ning punaseid ja valgeid vereliblesid. Tänu B6 sisaldusele on feta eriti kasulik immuunsusele. Feta sobib täiendama mistahes salatit, pastat või ka dippi, vahendab Daily Meal.

Üks asi, mille inimesed mõtlematult ära kallavad, on aga soolvesi, milles fetajuustu kuubikud hulbivad. Maitseküllane vesi on nimelt suurepäraseks lisandiks teraviljade valmistamisel, olgu nendeks riis, kuskuss, nisu või kinoa. Soolvees keedetud terad pakuvad ainulaadset ning mitmekülgset maitset, mis aitab valmiva roa maitsenüansid suurepäraselt esile tõsta. Soolvett võib lisada ka pasta keeduveele, mis lisab teie valitud pastale mõnusat soolast maitset. Feta soolvee lisaväärtuseks on see, et seda saab külmutada, mis tagab selle, et see on alati käepärast.

Soolvesi annab teraviljadele eriliselt hapuka, ent samas soolase ja mahedalt kreemja maitse. Soolvee kogus sõltub sellest, millist teravilja valmistada. Kui järgida tavapärast vahekorda, mis on vajalik näiteks kinoa või valge riisi valmistamiseks, tuleb soolvee kogus keeduveest lahutada.

Märksõnad

Tagasi üles