Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas paigutada voodi magamistuppa nii, et see ei võtaks ära kogu ruumi?

Copy
Foto: Shutterstock

Kuidas paigutada voodi magamistoas? Kas on oluline voodi asukoht ilmakaarte suhtes või tuleks arvestada hoopiski feng shui põhimõtetega? Selgitame lahti, milline on parim asukoht voodile ja seda, kuidas valida voodit, mis aitab luua lõõgastava keskkonna puhkamiseks.

Kuidas paigutada voodi ilmakaarte ja feng shui suhtes?

Kodu sisustamisel on võimalik järgida erinevaid teooriaid: üks levinumaid filosoofiaid, mida paljud järgivad, on feng shui. Jagame sinuga olulisemaid tõdesid sellest, kuidas paigutada voodi oma toas nii, et see järgiks feng shui põhimõtteid. Toome sinu jaoks välja viis olulist nõuannet, mida magamistoa sisustamisel järgida.

  1. Feng shui põhjal tuleb asetada voodi nii, et sellest on vaade uksele. Vältida tasub aga voodi asetamist kahe ukse vahele.

  2. Ära aseta oma voodit avatud riiulite ja kappide ette. Samuti on soovituslik paigutada voodi nii, et selle peats on seina vastu.

  3. Kui soovid oma magamistuppa asetada peegli, siis veendu, et voodist poleks näha peegelpilti.

  4. Rahutut und võib põhjustada magamistoa voodi, mis on asetatud otse akna alla. Proovi seda asukohta vältida ja hoida akna esine avatuna.

  5. Voodi ei tohiks asuda ka seina ääres, mille taga asub WC või vannituba.

Teine põhimõte, mida voodi paigutamisel jälgida, on selle asetsemine ilmakaarte suhtes. Selles osas ei ole küll ühte ja õiget lahendust, vaid kõik sõltub magajast.

  • Põhjasuund sobib neile, kes on rahutud magajad või vanemad inimesed.

  • Noored ja alustavad juhid peaksid seevastu magama peaga ida suunas.

  • Kagu suund on hea neile, kes soovivad ühiskondlikult või loominguliselt aktiivsed olla.

  • Voodi asend edelasse toob küll rahuliku une, kuid võib muuta inimesed ettevaatlikuks.

  • Niisamuti on heale unele suurepärane lääne suund, kuid samal ajal võib see vähendada ka inimeste motivatsiooni.

  • Suure elukogemuse ja -tarkusega inimesed võiksid magada nii, et nende pea on asetatud loodesse.

  • Lõunasuunda tasub vältida, sest see ei soosi üldjuhul sügavat und ja võib viia vaidlustesse.

Selleks, et teada kuidas paigutada voodi oma magamistuppa, on vaja läbi mõelda palju erinevaid aspekte, sealhulgas ruumipaigutus kui ka muu magamistoamööbel. Arvestades kõike eelnevat, püüa luua ruumiplaneering, mis tagab hea une ja mõistliku ruumikasutuse.

Kuidas valida sobiv voodi?

Kui sa juba tead, kuidas paigutada voodi magamistuppa, siis on veel jäänud sobiva voodi valimine. Kas valida kontinentaalvoodi, pesukastiga voodi, diivanvoodi või osta eraldi madrats ja voodiraam? Voodite valik on lai ja seetõttu võib sobiva mööblieseme valimine muutuda keeruliseks. Küll aga aitab otsusele jõuda see, kui oled pannud paika oma magamistoa stiili, eelarve ja võtnud arvesse ruumiplaneeringut.

Pesukastiga voodid sobivad magamistubadesse, kus pole palju ruumi, aga on asju, mis vajavad ära paigutamist. Kontinentaalvoodi on tõeliselt mugavaks ja luksuslikuks valikuks, sest tänu uuenduslikule ülesehitusele toetab kontinentaalvoodi madrats sinu keha väga hästi kogu öö vältel. Kui kontinentaalvoodi on juba n-ö kaks ühes lahendus, sisaldades voodiraami ja madratsit, siis alati jääb üle ka variant osta need eraldi. Viimase eelis on rohke disainide valik: võimalik on osta voodi, mis on valmistatud metallist, plastikust, kangast või puidust peatsiga ja valida täpselt nii suur voodi nagu magamistuppa mahub.

Laia valiku erinevaid voodeid, madratseid ja magamistoa mööblit leiad Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest. Tutvu kogu valikuga ja leia voodi, mis tagab sulle suurepärase une. Head sisustamist!

 
Copy
Tagasi üles