Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

LEGEND ELAB EDASI Elizabeth II mälestuseks rajatakse uhke paradiisiaed

Copy
Kuninganna Elizabeth II 2019. aastal.
Kuninganna Elizabeth II 2019. aastal. Foto: Yui Mok/Pool Photo via AP/Scanpix

Kuninganna Elizabethi 100. sünnipäeva auks rajatakse Londoni Regent's parki uus iluaed.

Briti kuningakoda peab juba praegu plaane kuninganna Elizabethi 100. sünnipäevaks 2026. aastal, vahendab MTV Uutiset.

6. augustil teatas kuninglike parkide heategevusorganisatsioon, et Londoni Regent's pargile on antud planeerimisluba uue aia rajamiseks, et tähistada kuninganna Elizabethi elu. Elizabeth oli Briti ajaloo kõige kauem valitsenud monarh, kes lahkus 96-aastaselt 2022. aasta septembris ja oleks 2026. aasta aprillis saanud 100-aastaseks.

«Praegu käivad tööd, et muuta Regent's pargi südames asuv kasutuseta jäänud puukool kauniks kahehektariliseks aiaks, mis peaks avama oma uksed 2026. aastal, mis oleks olnud lahkunud kuninganna 100. sünniaastapäev,» ütles Royal Parks oma avalduses.

«Aia põhijoonte hulka kuuluvad ringikujuline tiik, mis parandab looduslikke elupaiku, keskne promenaad koos tiigi kohal asuva ligipääsetava platvormiga ning elujõuline lilleaed, kus tutvustatakse kuninganna jaoks olulisi liike,» jätkati avalduses.

Plaanide kohaselt muudetakse krundil asuv vana veetorn ligipääsetavaks vaateplatvormiks, kust avaneb panoraamvaade aiale, ning tornist saab lindude, nahkhiirte ja muude loomade elupaik.

Avalduse kohaselt suurendab tegevuse lõpetanud puukooli taaselustamine oluliselt pargi bioloogilist mitmekesisust. Säästvate põhimõtete hulka kuulub endise kasvuhoone terase taaskasutamine uues veetornis ning lammutatud betooni ümbertöötlemine uueks kasvusubstraadiks.

Tagasi üles