Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Seadke köök valmis: suvikõrvitsal on pidu!

Copy
Nagu söödav kunstiteos: suvikõrvitsa carpaccio. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
Nagu söödav kunstiteos: suvikõrvitsa carpaccio. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Soodsast suvikõrvitsast võib teha imehea argiroa või lausa luksusliku söömaaja lauatäiele seltskonnale, kinnitab kirglik kulinaar ja hobikokk Marje Hallik-Wilson.

Maitseb hõrgult, ütleb Marje Hallik-Wilson, kui efektsele liuatäiele suvikõrvitsaratastest carpaccio’le rohelisi basiilikulehti ja kollaseid suvikõrvitsaõisi poetab. Õied on ta noppinud vanalinna kogukonnaaiast Tornide väljaku pargis, kus poeg Johnny kasvatab köögivilju, ka kartulit. Tal on vedanud, sest nii poeg kui ka abikaasa John armastavad süüa teha, köök pole peres üksnes perenaise kuningriik. «Seejuures on just aedviljad minu suur lemmik, suvikõrvits sealhulgas. Kala ja kana teen vahel ka, muu on suuresti meeste ampluaa,» räägib Hallik-Wilson, üks kunagisi Hõbelusika gastronoomiakonkursi korraldajatest.

Tagasi üles