Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TRAAGILINE JUHTUM Meigipeegel põhjustas paarikese magamistoas suure tulekahju: ärge tehke meiega sama viga! (1)

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Briti paar hoiatab kõiki pärast šokeerivat juhtumit. See, mis sai alguse tavalisel suvepäeval, muutus nende jaoks õudusunenäoks. Väikesest meigipeeglist, kust peegeldus päikesevalgus kardinale, süütas nende kodu kolmanda korruse. Nad jagavad oma kogemust, et hoiatada teisi: lihtsad igapäevased esemed võivad olla palju ohtlikumad, kui esmapilgul paistab. 

Juhtum leidis aset 18. juulil Rochesteris Kentis. Sam, 48-aastane registreeritud medõde, ja tema partner Michael viibisid parasjagu kodus, kui tundsid äktiselt kõrbelõhna. 

«Töötasin sel päeval kodukontoris, mis asub otse magamistoa all, milles süttis tulekahju. Tundsin, et midagi põleb – nagu oleks tegemist olnud kõrbenud röstsaiaga,» meenutab Michael. Ei läinud kuigi palju aega mööda, kui ülemisel korrusel käivitus suitsuandur ja süttis tulekahju. 

Paari kiire reageerimine päästis neid kõige hullemast – nad jooksid majast välja ja kutsusid pääste. Kaks päästeautot saabusid kiiresti, suutsid kustutada kolmandal korrusel oleva tulekahju ning päästa ka pere kassi Tiggeri. 

Kuigi tulekahju hävitas toas olevad esemed, sealhulgas televiisori, jättes seinad mustaks, piiras nende õnneks kinnine uks leekide levimist teistesse ruumidesse. Pärast tule kustutamist avastasid päästjad šokeeriva põhjuse: tulekahju algas päikesevalgusest, mis peegeldus laual asetsevast meigipeeglist ning süütas kardinad. 

«Me ei osanud ettegi kujutada, et peegel võiks sellist kahju teha,» kommenteerib Sam. Nüüd hoiatab paar ka teisi, et kõik peegeldavad esemed tuleb hoida aknalaudadelt ja otsesest päikesevalgusest eemal.

«See on väike ettevaatusabinõu, mis võib ennetada suuri kahjusid,» lisab Michael, rõhutades kodusele ettevaatlikkusele ja teadlikkuse suurendamisele. 

Tagasi üles