Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TEEPAUS VÕI RAHARÖÖV? Kas üle kahe euro on mõistlik tee või kohvi eest maksta? (2)

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tee, mida on nauditud tuhandeid aastaid, on tekitanud tõsise arutelu. Hiljuti kohvikut külastanud eakas paar sai šoki, kui pärast tee tellimist tuli tasuda üle viie euro. Nad saatsid kohvikule pahase kirja, kuid mis kõige hullem – ka selle eest olid nad sunnitud maksma! 

Skandaali keskmes on Walesis, Wrexhamis, asuv kohvik ja nendes olevad überkallid hinnad. See üllatas kohvikut külastanud eakat paari, kelle sõnul on hinnad pensionäride jaoks kättesaamatud. Nördimuse ja pahameelega kirjutasid nad kohvikule kirja, mille esitamiseks tuli veel lisaks rahaliselt palju kulunud teele maksta pisut alla ühe euro. 

Kohvik vastas kirjale, postitades selle oma Facebooki lehele ja selgitas, et ühe tee hind ei sisalda ainult teekotti ja kuuma vett – sellele lisanduvad ka üldkulud, nagu raamatupidamistasud, puhastusvahendid, hooldus, elekter, köögiseadmed jne. Selle kirjaga üritas kohvik oma hinnakirja kaitsta, võrreldes seda teiste piirkondade kohvikutega. 

Kuigi tee eest üle kahe euro maksta võib tunduda palju, on see tegelikult keskmisest teehinnast odavam ja maksab märkimisväärselt vähem kui tass kohvi, kuid kui kõik kokku arvutada, võib igapäevane tee joomise harjumus minna maksma ligikaudu 80 eurot kuus. 

Kui soovid toetada kohalikke ettevõtteid ja enda isiklike kulude haldamine ei ole sulle suur probleem, on ilmselt väljas tee või kohvi joomine ahvatlev mõte. Kui aga soovid hoida raha kokku ja olla säästlik, oleks mõistlik nii teed kui kohvi juua pigem kodus. 

Tagasi üles