Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Raha puuga seljas! Steve Jobsi lesk purustas kinnisvararekordi

Copy

Steve Jobsi miljardärist lesk Laurene Powell Jobs ostis hiljuti pööraste kinnisvarahindade poolest tuntud San Franciscosse mõisa, mis oli linna ajaloo kõige kõrgema hinnasildiga – 70 miljonit dollarit! Ulmeline hind tagab Laurene Powell Jobsile mitte ainult uhke elamise, vaid ka panoraamvaate maailmakuulsale Golden Gate'i sillale.

Wall Street Journali andmetel ostis Powell mõisa Pacific Heightsi nimelisse linnaossa, maailma ühe juhtiva tarkaraettevõtte Oracle kaasasutaja Lawrence Joseph Ellison ja Apple disaineri Jonathan Ive'i kodude vahele.

Mõisa eelmised omanikud olid miljardärist naftamagnaadi tütar Sloan Lindemann Barnett ja tema ettevõtjast abikaasa Roger Barnett. Paar soovis maja eest algselt rohkem kui 100 miljonit dollarit, teatasid tehingule lähedal seisvad allikad. Barnettid ostis mõisa 2011. aastal 33 miljoni dollari eest.

Häärber ise on ehitatud 1916. aastal ning on pea 1600 ruutmeetrit suur.

Aastal 2020 kirjeldas ajakiri Architectural Digest hoonet kui Hispaania renessansi taaselustust, mis ümbritsetud kahekorruselise sisehooviga, mida kroonib suur klaaskatus.

Eelmised omanikud palkasid häärberit värskendama kuulsa arhitekti Peter Marino, kes ütles ajakirjale, et projekt on kui Heraklese vägitöö. Renoveerimistöödeks kulus kolm aastat. Ajakiri märkis samuti, et seda kodu võib pidada «mõjuval põhjusel» Ameerika kõige ilusamaks majaks.

San Francisco gigamõis pole aga Powelli esimene kallis ost sel aastal. Veel suve algul ostis ta Malibu linna 94 miljoni dollari eest ookeaniäärse kinnistu, mille kõrval tundub hiljutine lausa soodne.

Laurene ja Steve abiellusid 1991. aastal. Paar kohtus Stanfordi ülikoolis, kus Laurene oli tudeng ning Steve käis andmas loengut. Paaril on kolm ühist last.

Tagasi üles