Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

UUS TREND Põuast räsitud murulappidele määritakse tualettpaberit

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hinge heitnud ja kolletavad murulapid riivavad silma, kuid nendest vabanemine on tegelikult üsna lihtne. Vaja läheb selleks ainult kolme asja: muruseemned, vesi ja... tualettpaber?

Kõrvetav suvekuumus teeb murule palju kahju. Põuaperioodil peaks muru lausa kastma, kuid see ei ole jällegi mõistlik viis vett kasutada. Ka teised tegurid, nagu kemikaalid, koera uriin, hallitus ja muu, võivad muru magalateele saata. Mis saab aga sellest murulapi osast, mis ei pidanud vastu ja heitis hinge? 

Koerte päästekeskuse operaator, kes on töö iseärasuste tõttu puutub kokku paljude närtsinud murulappidega, Rickie Tice, jagab sotsiaalmeedias ägedat trikki, kuidas muru kõigest paari päevaga rohetama panna. 

TikTokis @dabzndawgz nime all tegutsev Tice õpetab, et kõigepealt tuleb leotada tualettpaberit vees ning segada selle sisse rohkelt muruseemneid. See loob seemneid täis massi, mida saab kahjustunud piirkonnale määrida.

Niiske paberimassiga pidevas kontaktis olev seeme hakkab idanema kiiremini kui see lihtsalt kuivale pinnale visata. Mõne päeva möödudes peaks esimesed murulibled endast juba märku andma.

Sarnaseid videoid leiab TikToki avarustes teisigi. Kommentaariumites kiidetakse, et trikk tõepoolest toimib, kuid tuletatakse samas meelde, et seemnete lihtsalt murule viskamine ning nende kastmine on samuti väga tõhus ning ei raiska tualettpaberit. Veel soovitatakse üldse klassikalisest monokultuursest murulapist loobuda millegi looduslikuma kasuks.

@dabzndawgz ive never been this domesticated in my life, thanks clock app 💚 #grasstiktok #grasstok #viral #lifehack #fy ♬ animal crossing ~ new horizons lofi - Closed on Sunday
Tagasi üles