Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

USAs valmistutakse kõige kallima kinnistu müügiks, kuid üht olulist asja seal ilmselt ei ole

Copy
Vaade Malibu rannajoonele. Pilt on illustreeriv.
Vaade Malibu rannajoonele. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Räägitakse, et USAs on kõik kordades suurem kui meil. Sama võib öelda ka sealse kinnisvara kohta, kuna nüüd valmistutakse seal müüma kinnistut, mille hind on pea sama suur kui Tartu linna 2024. aasta eelarve (305,5 miljonit eurot).

Kinnisvaramaakler Kurt Rappaport on varemgi hiigeltehinguid vahendanud – kuid nüüd asub ta müüma USA kõige kallimat kinnistut. Spetsialist on viimastel aastatel olnud mitme hinnaliste Malibu kodutehingu taga, sealhulgas 177 miljonit dollarit maksnud häärberi müük ärimehele Marc Andreessenile ja 200 miljonit dollarit maksnud mõisa müük Beyonce'ile.

Maakleri iga järjestikune müügitehing püstitas Californias kõige kallima kodu rekordi, kuid tema järgmine tehing võib purustada riikliku rekordi.

Bloombergi teatel toob Rappaport peagi turule 300 miljoni dollarit maksva kodu, mis oleks USA kõige kallim kodu. Praegu kuulub rekord New Yorgis asuvale katusekorterile, mille eest maksis pankur Ken Griffin 240 miljonit dollarit.

Pilte kinnisvarast ei ole jagatud, kuid tõenäoliselt asub elukoht ookeani ääres. Bloomberg märgib, et Malibu on kliimamuutustega seotud riskide suhtes eriti vastuvõtlik, kuid paljud kõrge sissetulekuga inimesed on endiselt valmis piirkonnas ostma, kuna maa on seal väärtuslikum kui majad ise ning on täiesti võimalik, et kõnealune kinnistu on hoonestamata.

Tagasi üles