Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hubasus. Skandinaavia magamistuba ja selle põhimõtted

Copy
Foto: Pexels

Skandinaavia stiil oma hubasuse, funktsionaalsuse ja minimalistliku võlu on vallutanud sisekujunduse maailma. Lihtsate vormide, puhaste joonte, looduslike materjalide, elegantsi ja rahustava värvipaleti abil võib skandinaavia magamistuba olla mugavuse ja rahu oaas. Väga oluline on kvaliteetne voodi, madrats ja madratsitopper. Nii et neile, kes soovivad luua oma skandinaavia stiilis magamistuba, on siin lihtsad ja hõlpsasti rakendatavad ideed, mis aitavad teil tunda skandinaavia vaimu oma interjööris.

Ühendage lihtsus, funktsionaalsus ja elegants

Mööbli valik mängib magamistoa sisekujunduses võtmerolli. Skandinaavia disaini puhul on oluline teada, et selles stiilis rõhutatakse lihtsust, funktsionaalsust ja elegantsi ning just seda peaksite oma skandinaavia magamistoa mööbli valikul silmas pidama. Selleks, et ühendada lihtsus ja elegants, on magamistoa voodi kogu sisekujunduse lähtepunktiks. Voodit valides veenduge, et see on elegantne, kuid samas ka praktiline ja funktsionaalne. Suurepärane valik on elegantse disaini ja pastelsete värvidega voodi koos pesukastiga. Kuna skandinaavia stiilis magamistoas on korrastatus väga oluline, aitab esteetiliselt korras magamistoa ruumile kaasa voodi, mis on ühtlasi ka mugav panipaik. Kui valite elegantse voodi, peaksite pöörduma tagasi skandinaavia minimalismi juurde. See tähendab, et ülejäänud mööbel magamistoas peaks olema minimalistliku disainiga ja heledates toonides, mis sulanduvad sujuvalt üldisesse interjööri. Need valikud aitavad luua täiusliku tasakaalu peene elegantsi ja võluva lihtsuse vahel, mis on skandinaavia stiili südameks.

Valige neutraalne värvipalett

Skandinaavia magamistoa keskmes on neutraalsed värvid, mis on rahustavad ja lõõgastavad. Alati võite valida klassikalise lahenduse, värvides oma magamistoa seinad valgeks, mida saab hõlpsasti sobitada heledate värvide ja toonidega mööbli ja muu sisustusega. Kuid valge ei ole sugugi ainus värv, mis sobib skandinaavia interjöörile. Võite valida ka selliseid värve nagu kreemjas, sinine, hall ja isegi must. Näiteks sobitage hallid seinad sinakate toonidega, näiteks sinise kangast voodi, sinise voodikatte või siniste patjadega. Valgeid magamistoa seinu saab täiendada musta sisustusega, kreemjate seintega sobivad hästi pruunikad ja mahedad toonid. Seega ei ole skandinaavia magamistoa värvipaletile piire seatud - kõik on seotud harmoonia ja rahulikkusega.

Ärge unustage mugavust

Skandinaavia disainis hinnatakse kõrgelt mugavust. Seepärast ongi skandinaavia magamistoas oluline, et teil oleks ruum, kus saate pärast päevast tööd maksimaalselt lõõgastuda ja hästi välja puhata. Sellise magamistoa loomiseks ei ole olulised mitte ainult voodi või rahustavad värvid, vaid ka madrats või kattemadrats. Hea madrats või kattemadrats on oluline investeering. Oluline on magamisalus, mis kohandub ideaalselt keha kujuga, pakub mugavat ja tervislikku tuge ning pakub maksimaalse lõdvestumise momente. Selleks, et nautida maksimaalset mugavust, peaksite kaaluma ka kattemadratsi ostmist. Pole saladus, et just kvaliteetse madratsi ja kattemadratsi duo tagab igati mõnusa une ja muidugi ka rõhutatult skandinaavia mugavuse.

Looge hubasust

Skandinaavia stiilis magamistuba on mõeldud hubase ja lõõgastava atmosfääri loomiseks. Hubasuse toomiseks magamistuppa on voodi oluline koht, millest alustada. Valige kvaliteetsed voodipesu, sealhulgas kerged ja pehmed tekid ning kohevad padjad. Voodipesuvärvide puhul tuleks jääda skandinaavia minimalismi juurde ja mitte kalduda kõrvale rahustavatest, neutraalsetest värvidest, mis sulanduvad magamistoa üldise sisustusega. Suurema loomingulise vabaduse saamiseks võite sobitada voodipesu värvid toa konkreetse sisustusega. Näiteks sobib rohekas voodipesu komplekt hästi koos roheliste taimedega magamistoas.

Foto: Pexels

Mängige tekstuuridega

Kuigi skandinaavia disain keskendub neutraalsetele värvidele ja minimalismile, ärge kartke mängida erinevate tekstuuridega. Kui alustate oma teekonda skandinaavia magamistoas, proovige kombineerida ruumis mõned erinevad tekstuurid. Näiteks võib soe ja kerge villane ruuduline voodikate olla täiuslik täiendus teie pehme ja läikiva puuvillase satiinist voodipesu juurde. Samamoodi võivad teie voodit täiendada erinevate tekstuuridega siidist, sametist, villast või puuvillast dekoratiivsed padjad. Oluline on kombineerida erinevaid tekstuure, kaldumata seejuures kõrvale skandinaavia lähenemisest ja esteetikast. Seepärast tuleks valida omavahel kooskõlastatud neutraalseid värve, mis võimaldavad hõlpsasti tekstuure segada ja saavutada uimastavaid tulemusi.

Tooge esile looduslikkust

Puudutus loodusest on just see, mida teie skandinaavia stiilis magamistuba vajab. Looduslikkuse toomiseks oma magamistuppa on kõige lihtsam viis valida erinevaid potitaimi, mis lisavad rohelust ja peegeldavad skandinaavia vaimu. Samuti puhastavad toataimed õhku, rikastavad seda hapnikuga ja avaldavad positiivset mõju närvisüsteemile, mis võib parandada ka une kvaliteeti. Pehmed tekid, padjad ja visked, mis on valmistatud looduslikest materjalidest, näiteks linast või alpakavillast, on teine võimalus lisada oma magamistuppa looduslikku tunnet. Tänapäeval saab isegi kattemadratsi või lemmik madratsi katta spetsiaalsete looduslike materjalidega. Pöörake tähelepanu ka valgustusele. Skandinaavia magamistoa interjööri loomisel aitab loomulikku valgust kasutada, valides selleks kerged ja läbipaistvad kardinad, mis lasevad tuppa võimalikult palju päikesevalgust.

Ärge liialdage sisustuselementidega

Skandinaavia stiilis magamistoa sisustuselementide valimisel tuleb olla ettevaatlik. Erinevate sisustuselementide liigne kasutamine võib tekitada segadust, mis on täiesti vastuolus skandinaavia disainiga. Seega järgige oma magamistoa sisustamisel reeglit: vähem on parem. Samuti on väga oluline, et sisustus oleks funktsionaalne, stiilne ja sobiks üldise sisustusega. Seega mõtle magamistoa sisustusele, mida sa tõesti vajad, millel on funktsioon ja mis on esteetiliselt meeldiv.

Leidke tasakaal ja looge oma ideaalne magamistuba

Skandinaavia stiilis magamistoa loomisel tuleb leida täiuslik tasakaal minimalismi, pisut elegantsi, hubasuse ja funktsionaalsuse vahel. Funktsionaalse mööbli, neutraalse värvipaleti, looduslike materjalide, hubaste tekstiilide ja pisut rohelise tooni abil saate luua esteetiliselt meeldiva ruumi, mis on lõõgastav ja rahustav. Kuid oluline on ka meeles pidada, et iga skandinaavia magamistuba peegeldab oma omaniku isiklikku stiili ja maitset, seega võite julgelt lisada oma unikaalseid nüansse ja luua veatu magamistoa.

Copy
Tagasi üles