Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PILDID Kaubamaja avab Tartus uuenenud toidumaailma, mille sarnast teist piirkonnas ei ole

Copy
Tartu Kaubamaja toidumaailm.
Tartu Kaubamaja toidumaailm. Foto: Erik Riikoja

29. augustil avatav ja põhjaliku uuenduskuuri läbinud Kaubamaja toidumaailm viib Lõuna-Eesti toidukultuuri täiesti uuele tasemele. Piirkonna mitmekülgseim ja inspireerivaima sisuga toidupood saab olema eriline nii oma vormis kui ka sisus, pakkudes laia valikut ka kõige nõudlikumale toidunautlejale. Avamispäeval viib päevajuht Marko Reikop külalised maitserännakule ja «MasterChef Eesti» 1. hooaja võitja Jana Guzanova tutvustab esmakordselt Kaubamaja jaoks loodud salateid.

Uus Kaubamaja toidumaailm ootab kõiki neljapäeval, 29. augustil alates kella 12-st. Täiesti uue kontseptsiooni, interjööri, suurema müügipinna ja laiema tootevalikuga toidumaailm on piirkonna mitmekülgseim ja inspireerivaima sisuga toidupood. Kliente ootab veelgi suurem ala Kaubamaja Köögi toodetega, külluslikult värsket liha, kala ja mereande, rikkalik juustulett koos oliivibaariga, hõrk pagari- ja koogilett ning eksklusiivsed gurmeetooted ja -kingitused, mida mujalt ei leia.

«Kaubamaja toidumaailm on juba aastakümneid omanud kindlat kohta Tartu toidumaastikul ning kvaliteetse ja eristuva valiku toomine ka Lõuna-Eesti kliendile on meie selge missioon ja kohustus. Peagi avatav toidumaailm saab olema suurem, avaram ja unikaalsem kui eelmine ning selle loomisel oleme pööranud erilist tähelepanu ka jätkusuutlikkusele. Näiteks viime kõik toidumaailma külmseadmed üle uuele CO₂ külmasüsteemile, mille keskkonna jalajalg on oluliselt väiksem,» rääkis Kaubamaja ASi juhatuse liige Erkki Laugus.

Tartu Kaubamaja toidumaailm.
Tartu Kaubamaja toidumaailm. Foto: Erik Riikoja

Eestlane on alati heast kodumaisest toidust lugu pidanud ja ka avanev toidumaailm annab just selles vallas oma olulise panuse, olles heaks sillaks kodumaiste tootjate ja tarbijate vahel. «Eriti suurt rõhku oleme pannud omatoodangu kõrge kvaliteedi tagamisse ja sortimendi laiendamisse. Kaubamaja Köögi salatid ja soe toit, mis tartlaste seas väga populaarsed, on nüüd saadaval oluliselt laiemas valikus. Magusasõbrad on oodatud linna suurimasse koogiletti, kus on alati saadaval ka kõrge kvaliteediga kodumaise röstikoja ubadest valmistatud kohvijoogid. Uus toidumaailm on meie kingitus kõigile tartlastele, tähistamaks uhkelt kultuuripealinna tiitlit,» selgitas Laugus.

Tartu Kaubamaja tegevjuhi Kristel Liivapuu sõnul on oluline, et keskus oleks pidevas muutumises ja liiguks uuenduste tuules. «Oleme väga rõõmsad, et meie ankurüürniku Kaubamaja üks ja ainus toidumaailm on läbinud põhjaliku renoveerimise ning saab selleks sügiseks täiesti värske väljanägemise. Silmailu ja osturõõmu jagub siin kõigile ning toidumaailma valikust leiab vajalikku nii argipäeva toidulauale kui ka väga erilisteks pidupäevadeks,» ütleb Liivapuu.

«See suvi on keskusele olnud tegus, sest uuenduse on läbi teinud veel mitu kauplust ja lisandunud on ka mõned täiesti uued üürnikud. Inimesed ootavad kauplustelt järjest enam tänapäevast ja keskkonnasõbralikku ostukeskkonda, seetõttu oleme kindlad, et huvi uuenenud toidumaailma ja värskenduse läbi teinud Tartu Kaubamaja 0-korruse vastu saab olema suur. Keskus on täies mahus taas avatud alates 29. augustist,» lisab Liivapuu.

Tartu Kaubamaja toidumaailm.
Tartu Kaubamaja toidumaailm. Foto: Erik Riikoja

Avamispäeval viib päevajuht Marko Reikop külalised maitserännakule läbi Toidumaailma ning tutvustab ainulaadset gurmeetoidu ja delikatesside valikut, olgu see hõrk trühvel, värske mereand või maitserikas juust. «MasterChef Eesti» 1. hooaja võitja Jana Guzanova tutvustab enda retseptide järgi spetsiaalselt Kaubamaja Köögi jaoks loodud salateid. Gustavi armastatud kooke ja maiuseid esitleb Gustavi peakondiiter Õie Pritson.

Avamispäeval ja sellele järgneval nädalavahetusel on kõikidel toidusõpradel võimalus degusteerida mitmesuguseid hõrgutisi, värskelt küpsetatud pagaritooteid ja magusat koogiletis. Septembrikuu igal reedel ja laupäeval saab maitsta ja nautida Kaubamaja Köögi parimaid palasid.

Tagasi üles