Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

IKEA avab oma toodetele teise ringi müügikeskkonna

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: rafapress / Shutterstock.com

Ikea loob oma toodetele veebituru, kus kliendid saavad oma kasutatud Ikea tooteid üksteisele müüa.

Veebituru nimeks on Ikea Preowned ning hetkel saab teenust kasutada ainult Madridis ja Oslos. Neil turgudel katsetatakse detsembrini ning siis otsustatakse, kuidas edasi minna. Plaan on ühel päeval laieneda veebituruga üle maailma. 

Taaskasutust soosiva veebikeskkonna loomine on osa Ikea jätkusuutlikkuse püüdlusest, kuna nii ei leia kasutatud asjad esimese hooga tee prügimäele. Tegemist on Ikea imidži jaoks tõsise probleemiga, kuna odavad tooted lõpetavad suurema tõenäosusega prügimäel. Samuti ei saa mainimata jätta ka tõsiasja, et Ikea teenib kaupade edasimüügist ka oma raha.

«Pärast detsembrit hindame ja otsustame edasiste sammude üle. Alustame Oslos ja Madridis, kuid meie ambitsioon on suurem,» ütles IKEA pressiesindaja BBC-le.

Roheaktivistid on rõhutanud ringmajanduse tähtsusele, mille eesmärk on asju rohkem kui üks kord taaskasutada. Kui ettevõte vastutab oma toodete järelmüügi eest, võib see olla stiimuliks muuta esemed vastupidavamaks, korduvkasutavaks ja seega ka säästvamaks.

Oma veebituru arendamine võimaldaks Ikeal ka vähem keskenduda oma tavapärastele kauplustele, mis on kallid ja kõrgete tegevuskuludega, ning rohkem keskenduda kasvavale veebimüügi- ja komplekteerimisteenuste sektorile.

Ikea Preowned platvormil loob kasutaja oma tootele kuulutuse, kirjed ja lisab pildid. Veebiturg lisab seejärel algoritmi abil omapoolsed tootefotod, mõõtmed ja originaalhinna.

Tagasi üles