Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

UHKE VÄRK Korteriühistute konkursil pärjatud elamu pälvis ka Eesti kauneima kortermaja tiitli

Kuni 1.septembrini on tublidel ja tegusatel korteriühistutel aega end tänavusel korteriühistute konkursil kirja panna. Mullusel korteriühistute konkursil kauneima koduümbruse tiitliga pärjatud KÜ Metsa 15a Pärnust pälvis hiljuti ka konkursil «Eesti kaunis kodu 2024» kauneima kortermaja tiitli. Konkursi «Eesti kaunis kodu 2024» laureaate tunnustas president Alar Karis.

Auhinna üle andnud Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liige Urmas Mardi kiidab korteriühistu liikmete koostöös sündinud kaunist kodu. «Ühistu eesmärgiks on muuta kortermaja ümbrus keskkonna- ja loodussõbralikumaks ümbritsevasse linnaruumi sobituval moel ning panna inimesed end tundma koduselt ka väljaspool korteriust. Mänguväljak ja puhkeala, rattamajad, suvised lilleamplid ja talvised läbimõeldud jõulukaunistused loovad hubase koduümbruse, mis rõõmuks nii elanikele kui külalistele,» tunnustas Mardi.

Urmas Mardi sõnul aitab just koduümbruse ühine korrastamine luua ühtsust inimeste vahel ka suures kortermajas. «Kui kinnistu ümbrus näeb välja puhas ja korrastatud, lisandiks mõni dekoratsioon või rõõmsavärviline lillepeenar, loob see hubasust ja kodutunnet nii majaelanikes kui ka möödujates, lisades samas kinnisvarale väärtust,» rääkis EKÜLi juhatuse liige.

Urmas Mardi sõnul väärivad tublid ühistud ja nende juhid rohkem tunnustust. «Väga tihti on nende panus vähetasustatud või teevad nad seda rasket tööd lausa tasuta. Sellepärast andke palun toredatest ja tegusatest ühistutest teada,» kutsus Mardi üles.

Eesti Korteriühistute Liit ootab ühistud üle Eesti osalema 20. korteriühistute konkursil. Kandideerimistaotlus ja fotod tuleks saata aadressile ekyl@ekyl.ee hiljemalt 1. septembriks 2024.

Konkursil on tavapäraselt kolm erinevat kategooriat: «Edukaim renoveerimisprojekt 2024» tiitlile saavad kandideerida korteriühistud, kes on ellu viinud kortermaja osalise või tervikrenoveerimise.

Kategoorias «Ilus koduümbrus 2024» oodatakse kandideerima neid korteriühistuid, kes on muutnud oma kodumaja ümbruse ilusaks ja elukeskkonna meeldivaks.

Parima korterijuhi tiitlile oodatakse aga kandideerima ühistujuhte, kelle eestvedamisel tegutseb toimiv ühistu ja kes on saavutanud ühistu liikmete tunnustuse.

Lisainfo konkursi kohta leiab SIIT.

Tagasi üles