Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

10 AASTAT OOTUST Armastatud piimatootja siseneb kohukeste turule

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Septembris jõuab poelettidele uus Eesti piimatoode – Alma kohuke, milleni jõudmiseks kulus kohalikul piimatootjal Valio Eestil kaks aastat, 22 tonni kohupiima ja 4 tonni kakaoglasuuri. 

«Oleme rohkem kui kümme aastat unistanud oma kohukesest ja kohukese tootmisliinist, ent õige äratundmiseni jõudsime nüüd, mil Valio Laeva tehase uuelt tootmisliinilt tuli esimene proovipartii – krõmpsu glasuuri ja pehme sisuga kohuke, mis saavutas sel kevadel Eesti kauplustes läbi viidud maitsetestide tulemusel kõrgeima koha,» ütles Alma kohukese tootejuht Janeli Ojaste uue tootmisliini avamisel.

Alma kohukese turule tulekuks tegi Valio Eesti 2 miljoni euro suuruse investeeringu, millest enam kui pool läks Tartu külje all asuvasse Valio Eesti tehasesse uue tootmisliini rajamiseks. Kohukese tootmisliin asub spetsiaalses tootmisüksuses, mis ehitati Laeva tehase vana pakendilao asemele.

Uut kohukest leiab poelettidelt alates septembrist.
Uut kohukest leiab poelettidelt alates septembrist. Foto: Erakogu

«Kohuke on nii maitseomaduste kui tootmise iseärasuste poolest unikaalne piimatoode, mis vajab glasuuri tahkestamiseks ja kvaliteedi säilitamiseks pikka jahutusliini. Kuna samal liinil saab toota ainult kohukest, siis on meil tulevikus plaan kohukeste valikut laiendada. Kuigi Eesti on meie põhiturg, siis usume, et meie kohukesel saab olema ka ekspordipotentsiaali,» sõnas Valio Eesti tegevjuht Maido Solovjov.

Aprilli lõpus Eesti kauplustes läbi viidud pimetestide tulemusel sai Alma kohuke kõrgeimad punktid, millega edestas maitse-eelistuste poolest ka turul olevaid tugevaid konkurente. Alma kohukeses kasutatud kohupiim on valmistatud Kesk- ja Lõuna-Eestist pärit farmide piimast ja tootele pole lisatud palmiõli ega transrasvhappeid. Kokku saab Alma kohukesel olema neli maitset: vanilli, kakao, vaarikamoosi ja mangomoosi.

Märksõnad

Tagasi üles