Jaapani köögi koostisosade valikut kirjeldab ilmselt kõige paremini sõnaga rikkalik. Meie kultuuriruumi jaoks tundmatud või suisa tülgastavad toidud on seal tavapärane osa igapäevaelust. Üheks selliseks on kindlasti vetikad – täpsemalt lehtadrud, mille kuivatatud lehti kutsutakse kombu'ks. Vähe sellest, et tegemist on Jaapani köögi ühe alustoiduga, on kombu keskonnale uskumatult kasulik ning jätkusuutlik kaloriallikas.
Tellijale
Kas see limane asi päästab meid nälgimisest?
Kaks kolmandikku planeet Maa hapnikust toodetakse ookeanis. Kui kuulete sõna fotosüntees, mõtlete ilmselt automaatselt rohetavatele metsadele, kuid ka ookeanis õõtsuvad meretaimed vajavad eluks päikesevalgust ning osalevad samuti fotosünteesis.